Hrimfaxi vårtävling

Date:

Domarna Anneli Nylén, Åsa tapper samt Ewa Wikström. Ryttaren är segraren i ungdomT7, Emilia Petrini. Foto: SE. bilder.se
Domarna Anneli Nylén, Åsa tapper samt Ewa Wikström. Ryttaren är segraren i ungdom T7, Emilia Petrini.
Foto: se-bilder.se

 

Hrimfaxi, hemmahörande i Kumla på Örstadkulles ridanlägging bjöd på ett strålande vårväder med solsken i dagarna två. Under lördagens uttagningar kunde man se hur det regnade runt omkring tävlingsplatsen., men, fint väder var beställt och så blev det.

Banan som är relativt nyanlagd har nu börjat sätta sig ordentligt och underlaget höll riktigt bra klass. Ur ryttarens perspektiv måste även tilläggas att Hrimfaxi bjuder på bra stämning under tävlingsdagarna. Deras egen DJ ser till att det är och omväxlande musik med lite ”tryck”i. Tävlingsledaren och funktionärerna bemöter de tävlande på ett trevligt och proffsigt sätt. Man känner sig välkommen vilket alltid förgyller tävlingsdagarna. Även domarna som dagarna till ära bestod av de tre rutinerade damerna, Ewa Wikström, Anneli Nylén samt Åsa Tapper, framhöll just den trevliga stämningen.
Rent sportsligt så bjöd dagarna på allt ifrån rutinerade ryttare till de som tävlade för första gången. Ella Regstorp 10 år gammal gjorde sin första start under helgen på sin Fossa. En B final i V5u blev det och massor av erfarenhet rikare.
Betydligt mer rutinerad var segraren i T3, Alexander Nilsson, tävlandes för hemmaklubben. Han startade sin förstklassbedömda hingst Fagur från Snararp.
– Fagur har haft en tendens att bli väldigt spänd inne på banan tidigare. Först nu börjar han slappna av och därmed kunna prestera, berättar Alexander. Målet med hingsten är att visa honom igen (totalbedömd 8,18) och givetvis att samla rutin ute på tävlingar.
Segrade i V2 gjorde Nina Karlsson på Gimsteinn från ÖstraGreda, ekipaget var även tvåa efter Alexander i tölten. Nina som till vardags jobbar med att utbilda unga hästar var mest nöjd över att fått Feathers price av domarna denna helg. Nina är hemmahörande i Vämland och tävlar för Idja, hon startade även F2 på 6 år gamla Spóla från Kolungens Gård a2 och tog där andra plats i finalen. Vann där gjorde Veronica Klint på Tjaldur från Johanneslund. Veronica som på sin häst Tinna var andraplacerad i V2.
Det rådde stor hemmadominans i klasserna och det märks att Hrimfaxi är en klubb där medlemmarna är aktiva. Moa Runnquist är en av dessa, hon och hennes Perla från Karlsro gjorde en mycket fin uttagning i V2 ungdom. En häst med utstrålning som vi säkerligen kommer få läsa mer om under åren som kommer.
Ytterligare en Hrimfaxi ungdom som utmärkte sig genom sitt fina sätt att rida sin häst var Jenny Gehrke tog hem Feathers Price för ungdomar.

Resultatlistor hittar du här!

Ärevarv i V2 Foto: SE.bilder.se
Ärevarv i V2
Foto: se-bilder.se

 

 

Share post:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

De kom, de sågs i passage, de segrade! Olil och Glampi vann kvällens gædingalist

Och inte bara passage utan även ökad tölt, samlad tölt, explosiv galopp och tillbaka till samling. I kvällens...

Islandshästens dag är tillbaka den 26 mars i Helsingborg

  Äntligen är det dags för Islandshästens dag i Helsingborg igen. Liksom många andra event fick tävlingen ställas in...

En pratstund med Jenny Mandal om Gædingalist. ”Grenen ska visa islandshästens genuina särart med uttrycksfulla rörelser och bra gångarter!”.

Som vi redan tidigare kunnat läsa har Gædingafimi bytt namn till Gædingalist. Om vi översätter till svenska så...

Sofia Hallin funderar – Känslig, lugn eller bara missförstådd häst och vad är skillnad mellan Sverige och Island?

Jag fick en fråga om vad som är dom största skillnaderna mellan hästarna som kommer från Island och...
sv_SESvenska