Herning vässar tänderna inför NM och VM

Date:

Tanja och Sólon vann stilpassen. Här i Speedpass på VM i Schweiz där de också vann. Foto: Yvonne Benzian/ishestnews
Tanja och Sólon vann stilpassen i Herning. Här i Speedpass på VM i Schweiz där de också vann.
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews

Och det med besked. Med tre parallella tävlingsbanor och fem domare på varje tävlar över 260 ekipage på Store Bededagsstaevet denna helg. Herning bjuder på ett arrangemang med flyt och med bra stallar. Det bådar gott för höstens NM och nästa års VM.

Några svenska framgångar:

I fyrgång ungdom leder än så länge Felicia Lindblom på Vignir frá Selfossi med poängen 6.60. Johanna Wingstrand med Herkules fra Pegasus delar andraplatsen med Christian Kollerup på Isak frá Efri-Langholti, 6.43.

I fyrgång vuxen har Louise Löfgren på Glói fra Nöddegården tredje högsta poäng, 6.43. Leder än så länge gör Mette Kofoed på Silfurgeisli frá Fellskoti, 6.53. På femte högsta poäng ligger Kristján Magnússon på Sölfi frá Ingolfshvoli, 6.40. Ekipaget får ju räknas som lite halvsvenska ändå.

Även i Stilpass har det varit svenska framgångar genom Caspar Hegardt på Aegir från Skeppargården, 6.54 som gav en tredjeplacering. Konkurrensen var tuff och framgångsrika Tanja Højvang Jensen på lika framgångsrike Sólon frá Strø segrade 7.30.

 

Share post:

Related articles

Umeå Icelandichorse Meeting: Intervju med Gummi Einarsson

Just nu pågår ett av årets största islandshästarrangemang i norra Sverige. Umeå Icelandichorse Meeting och Ishestnews har fått...

Isländskt föl med unik färg

Kolla in det här fölet, Prins frá Akurey 2. Han har en mycket unik färg som han ärvt...

Annie Ivarsdóttír och Jamila Berg har också tävlat på Landsmót

Idag fortsätter vi med intervjuerna av svenska Landsmótsryttare, Annie Ivarsdóttír och Jamila Berg. Annie åkte direkt från ett...

Att tävla på Landsmót – svenska ryttare berättar!

Att tävla på Landsmót är något av det största man kan vara med om som islandshästryttare och kraven...