HD-video från Romme: A-final V1 senior

Date:

 

Här bjuder IsHestNews och Birtingur Roan på ytterligare en film från Romme.  Det är en HD-video från V1 A-final senior som vanns av 23-åriga Josefin Norrestam på Axjón från Stormsund på 6.80. IsHestNews passade  på att ställa några frågor till Josefin:

Kan du berätta om dig själv och din hästbakgrund?

-Hästarna har alltid funnits i mitt liv och jag har ridit sedan jag var 4 år gammal. Till en början hade mamma svenskt halvblod, men i och med att intresset för ridsporten ökade så kom tillslut dagen då vi skulle få en ”egen” häst, detta i samband med att vi flyttade till gård. Valet föll efter mycket tjat på en islandshäst, mest på grund att vi tyckte dem var små och söta, just då fanns ingen tanke på att tävla några gångartsgrenar. I.o.m att åren har gått så har intresset för den fantastiska rasen (som var så mycket mer än söta) växt och även ambitionerna för träning och tävling samt vår skara av islandshästar.

Vilken häst satsar du mest på i år?

-Jag bestämde mig tillslut att jag skulle satsa på en riktigt bra fyrgångs/tölt häst och köpte min svarta drömhingst Axjón från Stormsund. Axjón eller ”Acke” som han kallas har jag ägt i ungefär 1,5 år nu och han är den hästen som jag kommer satsa på de närmsta åren. Axjón kom redan som 7 åring till en A-final på SM i T1 samt en b-final i V1 med Johan Häggberg samt utöver det har han en topp bedömning med hela 9,5 för tölt (8.27 för rid).

Hur ser Axjóns formkurva ut?

Så det är skönt att veta att begränsningen snarare ligger hos mig än hos hästen. Till en början har det varit ganska mycket uppbyggnadsträning tillsammans för att få han mjuk och smidig samt bli samspelta som ekipage. Det är egentligen inte förens nu i vår som jag känner att han börjar bli riktigt stark i kroppen och att vi tillsammans börjar bli mer samspelta som ett team, vilket jag tycker jag fick lite ett kvitto på efter helgens tävling då han bara vart bättre och bättre för varje gång han kom ut på banan under sista finaldagen. Han är en fantastiskt rolig häst som verkligen älskar livet, vilket gör att varje dag med honom är en fröjd

Målsättning under 2013?

Vi är klara för SM så målet är att ha roligt tillsammans och i kombination med detta bli ännu mer samspelta för att kunna få till mer jämna uttagningar och på så sätt plocka högre poäng. Det vore även otroligt roligt att ta sig till någon final på årets SM i Norrköping!

Stort grattis till Josefin och de andra finalisterna på Romme.

 

Share post:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Intervju med Camilla Hed om FEIF-seminariet som fokuserade på nya teorier och tankar om form, hästens rörelser och hur ryttaren påverkar.

24– 27 mars var det dags för det årliga FEIF-seminariet, denna gång för instruktörer, tränare och domare gemensamt....

Reportage från den inspirerande hästfestivalen på Sundabakki med föreläsningar, clinic, hingstar och annan inspiration

  Lördagen satt vi bänkade i det ljusa ridhuset på Sundabakki. Det var dags för Hästfestival. När Vignir Jónasson...

De kom, de sågs i passage, de segrade! Olil och Glampi vann kvällens gædingalist

Och inte bara passage utan även ökad tölt, samlad tölt, explosiv galopp och tillbaka till samling. I kvällens...

Islandshästens dag är tillbaka den 26 mars i Helsingborg

  Äntligen är det dags för Islandshästens dag i Helsingborg igen. Liksom många andra event fick tävlingen ställas in...
sv_SESvenska