Hästliv på Island 2019

Date:

 
 

“Hästliv på Island 2019” är en ny almanacka med härliga islandshästbilder tagna av Stina Helmersson och Thorsten Leifsson, på Island, både helt nyligen och för ett antal år sedan. Miljöerna och människorna presenteras med korta texter av Stina Helmersson, som varit på Island mer än 40 gånger sedan 1980 och som författat flera böcker, gjort ett par TV-filmer och skrivit flera hundra tidningsartiklar, om islandshästar, ridning, avel, skötsel, samt om hästlivet på Island och islandshästens historia.

I årets almanacka, som är den första i en serie om islandshästar med olika teman, får vi möta hästfolk och hästar i deras rätta miljö, året om. Idén till kalendern kommer från Magnus Gottfridsson på Lenanders Grafiska AB, som i år även givit ut boken och filmerna ” Harmoni” med Benni Lindal, isländsk mästare i ridning.

Lasse Petersson står för utformningen. Mediaföretaget utlovar fler spännande satsningar under året och vi på Ishestnews kommer inom kort lotta ut några exemplar av den fina kalendern bland våra läsare. 

 

Share post:

Related articles

Intervju med Sigurdur Óli efter hans fantastiska stilpass med Fjalladis – med video.

Sigurður Óli Kristinsson (Siggi kallad) med Fjálladis frá Fornusöndum tog en en helt amazing seger i Stilpass PP1 i går....

Väldigt danskt i Femgångens (F1) A-final

Det blev en bra röd-vit dag i uttagningen i femgång F1. I topp inför finalerna ligger Susanne Larsen...

I härlig ledning, Lowa och Seifur

    Även young rider och juniorer har haft sin uttagning i fyrgång V1. Nästan sist upp och koncentrerad som...

Beatrice von Bodungen leder fyrgång V1

Nu har uttagningen för fyrgång V1 varit. I klar ledning hittar vi Svenska mästaren i fyrgång Beatrice von...