Hästliv på Island 2019

 
 

”Hästliv på Island 2019” är en ny almanacka med härliga islandshästbilder tagna av Stina Helmersson och Thorsten Leifsson, på Island, både helt nyligen och för ett antal år sedan. Miljöerna och människorna presenteras med korta texter av Stina Helmersson, som varit på Island mer än 40 gånger sedan 1980 och som författat flera böcker, gjort ett par TV-filmer och skrivit flera hundra tidningsartiklar, om islandshästar, ridning, avel, skötsel, samt om hästlivet på Island och islandshästens historia.

I årets almanacka, som är den första i en serie om islandshästar med olika teman, får vi möta hästfolk och hästar i deras rätta miljö, året om. Idén till kalendern kommer från Magnus Gottfridsson på Lenanders Grafiska AB, som i år även givit ut boken och filmerna ” Harmoni” med Benni Lindal, isländsk mästare i ridning.

Lasse Petersson står för utformningen. Mediaföretaget utlovar fler spännande satsningar under året och vi på Ishestnews kommer inom kort lotta ut några exemplar av den fina kalendern bland våra läsare.