From here to Herning – rid med du också!

Date:

Two danish riders are counting  kilometers at every trip. They want to reach Herning before august (Photo Vibeke Rask Groen)

“From here to Herning, Denmark” är namnet på en virtuell happening inför VM i Herning 3-9 augusti i år.  Än så länge har 111 ryttare från hela världen anmält sig för att vara med i Långritten (The Long Ride) där man låtsas rida hela vägen till Herning för att vara med på den gigantiska Islandshästfestivalen kring VM 2015. Det finns plats för många fler ryttare. ja faktiskt alla som vill vara med. Ju fler desto bättre!

Oavsett vem du är och vad du har för häst kan du hänga med på “Långritten”som börjar vid din dörr och slutar i Herning, just innan öppningsceremonin den 5 augusti. Så här går det till: Ryttaren mäter avståndet fågelvägen mellan hemmastallet och Herning. Sedan registrerar han eller hon sig eller ett lag på  www.here-to-herning.weebly.com och skriver in avståndet.

Nu rider du som vanligt med den enda skillnaden att du håller reda på hur många kilometer du sitter i sadeln. Ditt mål blir att rida hela avståndet till Herning innan augusti 2015. Varje månad går du in på hemsidan och skriver in de kilometer du tillrättalagt i sadeln. Resultaten redovisas tillsammans med alla andra på en internationell poängtavla. De flesta kommer nog att bli förvånade hur långt de kommer. Beroende på var du bor kommer avståndet ibland att se avskräckande ut. Till förra årets Landsmót fick  ett lag från USA räkna med 7000 kilometer och i år har ett lag från Nya Zealand startat ett galna 18.196 kilometers långt äventyr mot Herning.

Alla ryttare kan bilda lag om 2-10 ryttare som kan lägga ihop sina kilometer mot mål. Lagets storlek beror på avståndet, ju längre avstånd desto fler får man vara. Nya ryttare kan komma med i laget när som. Hästar liksom människor är sociala varelser och tycker om att göra saker ihop! Delad glädje är dubbel glädje!

När ryttarna kommer “i mål” i Herning får de ge bort sitt överskott av kilometer till andra ryttare i laget så att alla säkert kan ta sig till Danmark och VM.

På Facebook kommer berättelser och högpunkter från ryttarna att kunna följas och de som planerar att besöka VM i sommar kommer att kunna träffa andra medryttare från “Långritten) ansikte mot ansikte. Det här är tredje gången en Långritt blir av. Första gången var mot VM i Berlin 2013 och förra året var det  Landsmót i Hella på Island som var målet.

Mer information får du från ordföranden för Fritidsridning inom FEIF, Lone Hoegholt.

Tel.: +45 75853804 / +45 20208141 

Mail: hoegholt@mail.dk

Hemsidor www.wm15.comwww.facebook.com/vm2015Herning

 

Share post:

Related articles

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...

Ytterligare framgångar för Lilly Björsell på Sundabakki dag 2! Höjde poängen och vann två grenar!

  Vilken panghelg det varit för Lilly Björsell med Börkur fra Kleiva. I dagens tävling på Sundabakki slog hon...

Lilly Björsell fick högst poäng i T1 på Sundabakki! Reportage från tävlingsdagen.

Idag, liksom i morgon är det WR-tävlingar på Sundabakki. Ska vi tro att dagens gladaste är young ridern...