Ett litet julkort och en “behind the scenes”-historia

Date:

Under alla äventyr ‘redaktionen’ får vara med och rapportera från varje år händer det alla möjliga roliga saker. I år har vi fått vara med om att uppleva inte mindre än 6 världsrekordstider i 250 meter pass, fantastiska Kveikur frá Stangarlæk med 8,81 totalt som fyrgångare, ett inofficiellt världsrekord i stilpass och ett fantastiskt soligt, varmt SM med mycket glädjetårar. Vi har fått äran att rapportera från Nordiska Mästerskapen på hemmaplan, en tävling som blev en riktig hästfest!

Men detta till trots är det många historier som vi upplever men inte berättar. Vår julklapp till er i år blir en av dessa historier. Den börjar i fjol när vi rapporterade från VM och bilade ner. En fantastiskt mysig bilresa där Anette, Sofie och Yvonne åkte tillsammans. Väl framme på tävlingsplatsen parkerade bilen på en stor gräsplan och fotade en obligatorisk ankomst-selfie som ni kan se till höger i julkortet. Observera att Yvonne har bilnyckeln i högsta hugg! En lång, intensiv arbetsdag senare och väl tillbaka i bilen inser vi att bilnyckeln är spårlöst försvunnen, vi försöker frenetiskt starta bilen (eftersom det är en sån mordern bil som går att starta bara nyckeln i bilen) men det gick inte. Väl var hade vi med oss en extranyckel så hem kom vi iallafall.

Hemma i Sverige igen fortsätter vardagen som vanligt och Yvonne skaffar sig en ny nyckel. Nästan ett år senare står jag (Sofie) och Yvonne i Reykjavik, har precis gått ur hyrbilen och ska bege oss mot Landsmót 2018. “Jag har sett en instruktionsvideo för min kameraväska och det finns ett hemligt fack jag inte visste om, här, på toppen!” säger Yvonne glatt, stannar upp och pekar “Det är till för nycklar”. Yvonne börjar låsa upp facket för att lägga ner hyrbilsnyckeln och jag hinner gå ett par meter innan jag hör ett välbekant skratt utbrista i följd av ett “Näe!”. Yvonne tar upp bilnyckeln som vi ett år tidigare är säkra på att vi kört ifrån på en äng i Holland. Båda brister ut i asgarv och Yvonne säger med skratttårar i ögonvrån “Jag hade nog hittat det här hemliga facket tidigare, vad roligt!”. Detta är bara en av alla våra mängder av förvirrade, glada, flummiga historier vi fått upplevt när vi ska rapportera för er. Vi önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år, med lika många skratt som vi får när vi firar häst-högtider tillsammans!

Från oss på Ishestnews till alla er, en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Share post:

Related articles

Fákshólar och Þúfur utsedda till Årets avelsgårdar

  Under helgen hölls den årliga isländska avelskonferensen i Reykjavik och det var lokalföreningen Fákur som var värd för...

SIHS 2023: “Det bästa vi gjort hitintills” säger Ylva Hagander om islandshästshowen på SIHS

Islandshästarnas shownummer på Friends Arena i helgen var något alldeles extra. En härlig snöflingekoreografi, effektfulla kostymer med LED-dioder...

SIHS 2023: Besök i montern hos SIF Fritidssektion

Det råder hästfest och full kommers på SIHS i helgen. Ishestnews gjorde ett besök hos SIF Fritidsektion för...

SIHS 2023: Äntligen svensk seger i World Cup

I kväll avgjordes finalerna i World Cup tölten på Friends Arena. Först ut var B-finalen där det var...