ESF-PROJEKT FÖR STRATEGISK KOMPETENSFÖRSÖRJNING I HÄSTFÖRETAG

Date:


Pressmeddelande Hästnäringens Nationella Stiftelse, 2018-03-27

 

Kompetens i samverkan – så heter projektet som beviljats medel från Europeiska Socialfonden (ESF) och som Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) kommer driva tillsammans med flera andra hästorganisationer fram till 2020.

    – Vi har sett ett behov av att våra företag i högre grad arbetar med kompetensförsörjning på ett strategiskt sätt. I dag finns stora utmaningar inom vissa delar av branschen, i synnerhet inom travsporten, med att hitta personal med rätt kompetens. Förutom den rena rekryteringsfrågan blir det också allt viktigare att företagen ser över sitt kompetensbehov, både när man anställer men även hos befintlig personal, säger Sara Westholm, arbetsmarknadsansvarig HNS.

 

Syftet med projektet Kompetens i samverkan är just att hitta en modell som kan säkerställa ett enkelt och effektivt sätt för företag i hästnäringen att kontinuerlig arbeta med kompetens- och personalutveckling samt att bygga en struktur som kan stötta branschen i dessa frågor både strategiskt och operativt.

 

   –  Tanken med projektet är också att vi ska utbilda ett antal företag. Till exempel om hur man gör behovsanalyser, jobbar med rekrytering och sitt arbetsgivarvarumärke samt med kompetensutveckling, beskriver Sara Westholm.


Fakta:

Projektet finansieras via Europeiska socialfonden (ESF). Övriga deltagande organisationer är Wången, Ridskolan Strömsholm, Flyinge, Svensk Travsport, Svenska Ridsportförbundet, LRF Häst, Hästnäringens Yrkesnämnd och Hästsportens Folkhögskola.
Projektet kommer inom kort att söka deltagande företag till de kommande utbildningarna. Mer information om projektet: https://hastnaringen.se/kompetens-i-samverkan-projekt-europeiska-socialfonden-esf/

 

ESF stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. ESF är EU:s viktigaste verktyg för att skapa fler och bättre jobb i Europa. Läs mer på www.esf.se


För ytterligare information:

Sara Westholm

Epost: sara.westholm@nshorse.se

Telefon: 070-527 20 18

 

Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) arbetar för och med den svenska hästnäringen. HNS är en paraplyorganisation med uppdrag att genom kunskap och samverkan långsiktigt stärka och utveckla svensk hästsektor. Detta blir verklighet genom satsningar på bland annat utbildning, hästuppfödning och ungdomsverksamhet. HNS ansvarar också för en hållbar och rationell verksamhet av Hästnäringens Riksanläggningar – Flyinge, Ridskolan Strömsholm och Wången, samt forskning och

utveckling via Stiftelsen Hästforskning.

HNS – hästen utvecklar och förenar Sverige

www.hastnaringen.se

 

Share post:

Related articles

Intervju med Camilla Hed om FEIF-seminariet som fokuserade på nya teorier och tankar om form, hästens rörelser och hur ryttaren påverkar.

24– 27 mars var det dags för det årliga FEIF-seminariet, denna gång för instruktörer, tränare och domare gemensamt....

Reportage från den inspirerande hästfestivalen på Sundabakki med föreläsningar, clinic, hingstar och annan inspiration

  Lördagen satt vi bänkade i det ljusa ridhuset på Sundabakki. Det var dags för Hästfestival. När Vignir Jónasson...

De kom, de sågs i passage, de segrade! Olil och Glampi vann kvällens gædingalist

Och inte bara passage utan även ökad tölt, samlad tölt, explosiv galopp och tillbaka till samling. I kvällens...

Islandshästens dag är tillbaka den 26 mars i Helsingborg

  Äntligen är det dags för Islandshästens dag i Helsingborg igen. Liksom många andra event fick tävlingen ställas in...
sv_SESvenska