Emelie passade på att tävla på Island!

Date:

Emelie med sin Sisi frá Björgum
Emelie med sin Sisi frá Björgum
Tack Emelie Althen för den fina berättelsen om dig och din nya häst.
Förra hösten såg jag min drömhäst Sísí frá Björgum på gården Björg utanför Akureyri under en gårdsresa i uppLEVAs regi. I april fick jag overkligt nog chansen att köpa henne och i maj åkte jag tillbaka till gården för att hälsa på och lära känna henne bättre. Viđar Bragason & Ólafía Snælaugsdottir (ägarna till gården) kom under detta besök på den briljanta idèn att jag även skulle ta chansen att tävla min häst på Island. Den 30 juni åkte jag således återigen till Island, denna gång för att tävla Fjórđungsmót Austurlands 2015.
Att åka till Island för att tävla min häst är en dröm som nu gått i uppfyllelse! Jag kom till tävlingsplatsen sent tisdag kväll och under fredagen väntade både Aflokk och speedpass. Jag räknade snabbt ut att Aflokksritten skulle bli vår 8e ritt tillsammans sedan provridningen och nervositeten och paniken infann sig ganska omgående.
Onsdagen bjöd på banträning och jag har nog aldrig varit så nervös tidigare som jag var under detta träningspass. Under torsdagens träning hann jag både få panik, känna hopplöshet och bli enormt motiverad och taggad inför fredagens stora utmaning.
Att fån rida en Aflokksuttagning på Island var det häftigaste jag någonsin gjort och i samma sekund jag satt upp på framridningen försvann nervositeten. Alla på tävlingsplatsen var så otroligt peppande/stöttande och vänliga och vår Aflokksdebut gick jättebra! Vi visade alla gångarter och fick 8.15 i totalpoäng som resulterade i en 21a-plats.
 Här kommer Emelie och Sisi!  Film från Lisa Lantz Cronqvist
Fredagkvällens speedpass var en sann folkfest! Solen sken, publiken hejade och stämningen var på topp. Vi red två godkända heat med bästa tid på 9.21 som gav oss en fin 6e-placering, endast 6 hundradelar från 5eplatsens prisutdelning.
Detta äventyr gav absolut mersmak och jag är så glad och tacksam att jag fick möjligheten att verkligen utmana mig själv och uppfylla min dröm! Att få chansen att tävla sin häst på Island är helt magiskt och något jag absolut skulle vilja göra igen!
Utan Viđar och Ólafía hade jag aldrig vågat. Tillsammans med dem, min vän Lisa Lantz Cronqvist och resten av “Björg-gänget” hade detta aldrig varit möjligt och jag är er evigt tacksam! I höst kommer hon äntligen hem och jag ser så mycket fram emot vår resa tillsammans, hon är något alldeles speciellt denna Sísí frá Björgum.
Fina Sisi!
Fina Sisi!

11694169_10153075404211634_1081620883_n

Share post:

Related articles

Ambitionen är att ha roligt tillsammans i Áframs ungdomssatsning, öppen för alla, inför Lag-SM 2025

Här kommer ett upprop till alla ungdomar från föreningen Áfram! Är du en ungdom mellan 13-21 som vill vara...

Inför att gräset växer – tips att tänka på från agronom Margareta Bendroth

Trots att våren har pendlat mellan att vara iskall och sommarvärme i de flesta delar av vårt avlånga...

Reportage från Hreyfing seminstation – så här går det till!

Förväntningarna var höga när vi ställde gps´en på Rogda Säteri och Hreyfing Seminstation. Förväntningarna, de infriades med råge!...

Fálki Skistars – nu börjar kvalen till Lag-SM 

Det är dags för del 2 i vår serie där vi följer Fálki Skistars på deras väg mot...