Dramatiskt årsmöte i Danska Islandshästförbundet

Date:

DanskFlagga

Den 16:e november hade Danska Islandshästförbundet sitt årsmöte. Samarbetsklimatet i styrelsen och mellan styrelsen och de olika utskotten har under året varit ansträngd, något man snabbt förstod av styrelsens muntliga rapport till medlemmarna. Detta, trots att förhoppningen varit att många nyvinalda i styrelsen det senaste året skulle lösa redan tidigare problem.

Rapporten, föreningens redovisning och budget hann godkännas innan det blev riktigt dramatiskt när ordföranden i klubbkommittén  John V Hansen meddelade att han kandiderade till vice ordförandeposten i konkurrens med Birgitte Jensen, sittande vice ordföranden, och valet blev till John V Hansens fördel. Då valde orföranden för Danska Islandshästförbundet, Torben Haugaard att avgå från sin post.

Till följd av detta så valde även förvaltningskommittén samt ordföranden för avelskommittén Jens Tølbøll och Mortensen att avgå.

Efter en kort paus avbröts mötet och nu kommer ett extra årsmöte att gå av stapeln den 14 december.

Hela situationen är olycklig då Danmark, i samarbete med övriga nordiska länder är värd för Nordiska Mästerskapen 2014 och Världsmästerskapen 2015.

Share post:

Related articles

Bellas ridövning: Åttvolter och övergångar

Det här är en av mina favoritövningar just nu, som passar många olika ekipage på många olika nivåer....

Hovklapper på gatorna i centrala Reykjavik

På Island är hästar ett naturligt inslag i både vardag och kultur och på lördagen den 3 juni...

Så här skriver SIF Avel inför Avels-SM

I år kommer vi att få se ett avels-SM i samband med Sport-SM. Så här skriver SIF avel...