Dramatiskt årsmöte i Danska Islandshästförbundet

Date:

DanskFlagga

Den 16:e november hade Danska Islandshästförbundet sitt årsmöte. Samarbetsklimatet i styrelsen och mellan styrelsen och de olika utskotten har under året varit ansträngd, något man snabbt förstod av styrelsens muntliga rapport till medlemmarna. Detta, trots att förhoppningen varit att många nyvinalda i styrelsen det senaste året skulle lösa redan tidigare problem.

Rapporten, föreningens redovisning och budget hann godkännas innan det blev riktigt dramatiskt när ordföranden i klubbkommittén  John V Hansen meddelade att han kandiderade till vice ordförandeposten i konkurrens med Birgitte Jensen, sittande vice ordföranden, och valet blev till John V Hansens fördel. Då valde orföranden för Danska Islandshästförbundet, Torben Haugaard att avgå från sin post.

Till följd av detta så valde även förvaltningskommittén samt ordföranden för avelskommittén Jens Tølbøll och Mortensen att avgå.

Efter en kort paus avbröts mötet och nu kommer ett extra årsmöte att gå av stapeln den 14 december.

Hela situationen är olycklig då Danmark, i samarbete med övriga nordiska länder är värd för Nordiska Mästerskapen 2014 och Världsmästerskapen 2015.

Share post:

Related articles

Meistaradeildins fyrgång – Adalheidur och Flóvent vann överlägset

Årets första deltävling i Mästarcupen var fyrgång. Så här i januari brukar ju hästarna vara lite trötta men...

Intervju med Susanne Johansson, ridande polis och islandshästryttare

Susanne Johansson är ridande polis i Göteborg. Och har islandshästar hemma på gården. En spännande kombination, eller hur?...

Rabatt på prenumeration hos Alendis TV som sänder Mästarcupen, VM, Icehorse festival, isländska tävlingar och avelsbedömningarna och annat

I ett samarbete med Alendis TV kan vi erbjuda Ishestnews prenumeranter 15 procents rabatt den första månaden på...

Hemma hos Cecilia Nancke och Kristján Magnússon – harmoni och full fart på samma gång

Vi har lite svårt att hitta till Hebergs Borgasgård där vi kör bland Halländska fält med gårdar utspridda...
sv_SESvenska