De tre första böckerna om Knapamerki, det isländska systemet för utbildning i ridning och hästhållning, finns nu på engelska

Date:

 

På Lantbruksuniversitet Hólar har man utvecklat ett system med fem utbildningsnivåer kring islandshästen som kallas Knapamerki. På engelska har man valt att kalla systemet Icelandic Riding Levels. Det är ett omfattande system som innehåller det mesta kring islandshästen som skötsel, utrustning och ridning. Man kan även examineras i de olika delarna och meningen är att den som examinerats i alla de fem delarna är väl förberedd för att söka in på Hólar eller arbeta med hästar. 

Till systemet finns fem böcker utgivna och redan 2012 började man översätta dem till engelska. På Ishestnews kunde man läsa om det här.

Men så tog finansieringen av översättningsprojektet slut och utgivningen av studiematerialet på engelska fick avvakta. Nu är det äntligen dags och de tre första böckena finns att beställa för den som är intresserad. 

Bok 1 handlar om hästens beteende och instinkter, hur man håller häst och hanterar den å ett bra och säkert sätt, islandshästens gångarter, utrustning, ryttarens säte och hur man hanterar tyglarna samt övningar i longering och ryttarens träning. 

Bok 2 innehåller historia och bakgrund om aveln av den isländska hästen, samspelet mellan människa och häst, hjälperna och hur man använder dem korrekt, ridyta och hur man använder den på bästa sätt, arbete vid hand, gångarterna och hur man växlar gångart och uteritt.

Bok 3 fokuserar på utfodring och skötsel, exteriör och fysiskt välmående, en träningsbas, mer utvecklad insikt och gångarterna och hur man tränar, baskunskaper i dressyr och smidighetsövningar, ryttarens sits, cavalettiträning och hoppning.

Du kan läsa mer och även beställa böckerna här! Eller köpa dem på Peninn Eymundsson i Reykjavik eller Akureyri.

 

 

 

 

 

•
 

 

Share post:

Related articles

Reportage från den inspirerande hästfestivalen på Sundabakki med föreläsningar, clinic, hingstar och annan inspiration

  Lördagen satt vi bänkade i det ljusa ridhuset på Sundabakki. Det var dags för Hästfestival. När Vignir Jónasson...

De kom, de sågs i passage, de segrade! Olil och Glampi vann kvällens gædingalist

Och inte bara passage utan även ökad tölt, samlad tölt, explosiv galopp och tillbaka till samling. I kvällens...

Islandshästens dag är tillbaka den 26 mars i Helsingborg

  Äntligen är det dags för Islandshästens dag i Helsingborg igen. Liksom många andra event fick tävlingen ställas in...

En pratstund med Jenny Mandal om Gædingalist. ”Grenen ska visa islandshästens genuina särart med uttrycksfulla rörelser och bra gångarter!”.

Som vi redan tidigare kunnat läsa har Gædingafimi bytt namn till Gædingalist. Om vi översätter till svenska så...
sv_SESvenska