De tre första böckerna om Knapamerki, det isländska systemet för utbildning i ridning och hästhållning, finns nu på engelska

Date:

 

På Lantbruksuniversitet Hólar har man utvecklat ett system med fem utbildningsnivåer kring islandshästen som kallas Knapamerki. På engelska har man valt att kalla systemet Icelandic Riding Levels. Det är ett omfattande system som innehåller det mesta kring islandshästen som skötsel, utrustning och ridning. Man kan även examineras i de olika delarna och meningen är att den som examinerats i alla de fem delarna är väl förberedd för att söka in på Hólar eller arbeta med hästar. 

Till systemet finns fem böcker utgivna och redan 2012 började man översätta dem till engelska. På Ishestnews kunde man läsa om det här.

Men så tog finansieringen av översättningsprojektet slut och utgivningen av studiematerialet på engelska fick avvakta. Nu är det äntligen dags och de tre första böckena finns att beställa för den som är intresserad. 

Bok 1 handlar om hästens beteende och instinkter, hur man håller häst och hanterar den å ett bra och säkert sätt, islandshästens gångarter, utrustning, ryttarens säte och hur man hanterar tyglarna samt övningar i longering och ryttarens träning. 

Bok 2 innehåller historia och bakgrund om aveln av den isländska hästen, samspelet mellan människa och häst, hjälperna och hur man använder dem korrekt, ridyta och hur man använder den på bästa sätt, arbete vid hand, gångarterna och hur man växlar gångart och uteritt.

Bok 3 fokuserar på utfodring och skötsel, exteriör och fysiskt välmående, en träningsbas, mer utvecklad insikt och gångarterna och hur man tränar, baskunskaper i dressyr och smidighetsövningar, ryttarens sits, cavalettiträning och hoppning.

Du kan läsa mer och även beställa böckerna här! Eller köpa dem på Peninn Eymundsson i Reykjavik eller Akureyri.

 

 

 

 

 

•
 

 

Share post:

Related articles

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....