Islandshästkadrilj på Falsterbo

Date:

Vindmöllan

Medan eliten tävlar på SM i Strömsholm åker 24 stycken Islandshästryttarefrån Kullabergsområdet till Falsterbo Horse show! Det är andra året i rad som Islandshästar har fått komma in i ”finrummet” dvs storhästvärlden. Förra året visades bl a Tölt in Harmony och i år fick vi ”fritidsryttare” chansen tack vare initiativ från Magnus Liljeroos och stort tack för förtroendet Anna Björnsson och Jana Wannius. Falsterbo Horse show är världens näst största hästevent med eliten i både hoppning och dressyr på plats. Kadriljen som vi red har vi tränat på sedan i våras. En gång i veckan har vi träffats på hemmabanan vid Krapperups borg. Varje år, söndagen efter midsommar har vi där Hästens Dag med allehanda uppvisningar och de senaste 5 åren har vi Islandshästryttare visat upp en kadrilj med lite olika teman. Detta året blev Hästens Dag genrepet inför dagens uppvisning.

Det var fullsatt med publik och vi fick många positiva kommentarer och vi finns säkert på bild hos många storhästryttare som nog blev lite tagna av 24 Islandshästar på samma gång! Före oss var det Tornerspel med riddare. Kl 13.35 var det dags och då kom regnet och blåsten. Trots att vi fick skritta två varv för att hästarna skulle vänja sig vid den stora glada publiken så fick två av hästarna nog av applåderna och fick utgå. Inget att säga om det, sådant händer. I stora drag blev det bra men vi hade gärna gjort om det en gång till felfritt!! Vi hoppas att vi lyckades visa bredden på Islandshästen, från fritidshästen till tävlingshästen och ryttare i olika åldrar, män o kvinnor i en härlig blandning och alla har lika roligt med att göra detta tillsammans. Vid pennan Yvonne Liljeroos, Stall Vitavillan

Share post:

Related articles

De kom, de sågs i passage, de segrade! Olil och Glampi vann kvällens gædingalist

Och inte bara passage utan även ökad tölt, samlad tölt, explosiv galopp och tillbaka till samling. I kvällens...

Islandshästens dag är tillbaka den 26 mars i Helsingborg

  Äntligen är det dags för Islandshästens dag i Helsingborg igen. Liksom många andra event fick tävlingen ställas in...

En pratstund med Jenny Mandal om Gædingalist. ”Grenen ska visa islandshästens genuina särart med uttrycksfulla rörelser och bra gångarter!”.

Som vi redan tidigare kunnat läsa har Gædingafimi bytt namn till Gædingalist. Om vi översätter till svenska så...

Sofia Hallin funderar – Känslig, lugn eller bara missförstådd häst och vad är skillnad mellan Sverige och Island?

Jag fick en fråga om vad som är dom största skillnaderna mellan hästarna som kommer från Island och...
sv_SESvenska