Besök hos Sprettur

Date:

 

sp2

sp

sp5

Ishestnews har besökt det nya stallområdet och ridhuset Sprettur Kjóavellir. Det vackra ridhuset som faktiskt doftar nysågat trä istället för häst invigdes i februari 2014. Med måtten 28 x 70 meter kan det delas av i tre sektioner och isoleringen emellan möjliggör tre olika aktiviteter samtidigt. På de bekväma läktarna får 1.000 åskådare plats.

Klubben Sprettur är en sammanslagning av de båda klubbarna Andvari och Gustur och är verksam i Gardabaer och Kopavogur utanför Reykjavik. Det var när marken vid Gusturs tidigare stallområdet och ridhus skulle användas för bostäder som kommunen köpte ridhuset. Pengarna tillsammans med ytterligare satsningar från de båda kommunerna gjorde att det nya ridhuset som kostat kring 500 miljoner isländska kronor kunde byggas.

Klubben Sprettur har ca 1000 medlemmar och i området finns två ridhus, tre ovalbanor och stallar runt om. I anslutning ligger naturområdet Heidmörk med fin ridmiljö.

I år har det varit sommarridskola för barn och den verksamheten fortsätter nu i oktober. Ingen behöver ha egen häst för att kunna vara med.

Massor av andra aktiviteter sker på området och förhoppningarna är att få arrangera Landsmót 2018.

Utöver att det finns perfekta förutsättningar med stallar och ryttarfaciliteter, finns det plats för ovalbanegrenar och avelsvisning parallellt liksom gott om hotell runt i krokarna.

Share post:

Related articles

Fákshólar och Þúfur utsedda till Årets avelsgårdar

  Under helgen hölls den årliga isländska avelskonferensen i Reykjavik och det var lokalföreningen Fákur som var värd för...

SIHS 2023: “Det bästa vi gjort hitintills” säger Ylva Hagander om islandshästshowen på SIHS

Islandshästarnas shownummer på Friends Arena i helgen var något alldeles extra. En härlig snöflingekoreografi, effektfulla kostymer med LED-dioder...

SIHS 2023: Besök i montern hos SIF Fritidssektion

Det råder hästfest och full kommers på SIHS i helgen. Ishestnews gjorde ett besök hos SIF Fritidsektion för...

SIHS 2023: Äntligen svensk seger i World Cup

I kväll avgjordes finalerna i World Cup tölten på Friends Arena. Först ut var B-finalen där det var...