Nytt isländskt album ute, handlar snöstormen och hästarna som dog

 

Vi på Ishestnews vill tipsa om ett nysläppt album på Spotify, ”Senn kemur vor” som skrivits av Magnús Ásgeir. Han är en av de hästuppfödare som drabbades värst i den förödande snöstormen på Island i vintras. Vi är många har sett den hemska bild när Magnús kämpar för att gräva upp och försöka rädda sitt skäcksto Freya ur snömassorna och de förekommer även i videon här nedan. 

That night I couldn´t sleep
the herd was buried deep
I dug on though the night 
and prayed for strength to fight”

 

Magnús har tidigare gett ut musik och efter vinterns hemskheter bestämde han sig för att skriva om det. Låten ”Storm” är på engelska och handlar om den orkanliknande snöstorm som orsakade över 100 hästars död på norra Island i mitten av december 2019. Lyssna på texten och titta på videon här ovan så kan man kanske till en liten del förstå vad dessa hästbönder kämpade med och emot natt som dag i mitten av december 2019.

-Jag sov inte på 4 nätter och vi hade varken el, internet eller telefonkontakt att tillgå, hela systemet hade snöat sönder och samma, berättar Magnús Ásgeir.
-Plattan innehåller inte bara sorliga låtar. Den handlar även om det som kommer efter den hårda vintern, vår, värme, ljus och glädje. Och även en sång till mitt fina sto Ásdís, avslutar Magnús Ásgeir
Så gå nu genast in på Spotify och lyssna  på Magnús Ásgeir och Senn kemur vor.