Islandsbloggen

Date:

 

Ishestnews vill tipsa om den genuina och icke kommersiella Islandsbloggen.com. Här kan man läsa om allt  viktigt som händer på Island, våra hästars ursprungsland. Allt från politik till vulkanutbrott. Bloggen drivs av svenske journalisten Anders Svensson och så här säger han när vi frågar om bakgrunden till bloggen:

-Jag har tidigare varit bosatt i Reykjavík men är nu tillbaka i Sverige. Jag befinner mig dock på Island ett par månader om året för att jobba – jag är journalist men leder också en del resor till Island och hjälper ibland svenska företag med marknadsanalyser och granskningar av potentiella isländska affärspartners – eller för att semestra.
Skälet till att jag började att blogga var att jag surade över medierapporteringen om Island, som i Sverige antingen var dålig eller i det närmaste obefintlig. Strax därefter kom finanskraschen och vulkanutbrottet i Eyjafjallajökull, som fick intresset för Island att öka. Sedan dess har dock Island på nytt hamnat i medieskugga. Så tyvärr känns det som att bloggen därför fortfarande fyller en funktion, säger Anders.

Även om Islandsbloggen inte handlar så mycket om islandshästar finns det massor av bra och intressant information om Island för den som är intresserad av landet (och vem inte det?). B la om hur svavelgaserna från Bardarbunga påverkar naturbruket, resetips för Island, handla isländskt i Sverige, länkar till webkameror, quizz om Island, sevärdheter och guider, spara pengar som turist  osv. Välkommen in: www.islandsbloggen.com

 

 

 

 

Share post:

Related articles

Intervju med Sigurdur Óli efter hans fantastiska stilpass med Fjalladis – med video.

Sigurður Óli Kristinsson (Siggi kallad) med Fjálladis frá Fornusöndum tog en en helt amazing seger i Stilpass PP1 i går....

Väldigt danskt i Femgångens (F1) A-final

Det blev en bra röd-vit dag i uttagningen i femgång F1. I topp inför finalerna ligger Susanne Larsen...

I härlig ledning, Lowa och Seifur

    Även young rider och juniorer har haft sin uttagning i fyrgång V1. Nästan sist upp och koncentrerad som...

Beatrice von Bodungen leder fyrgång V1

Nu har uttagningen för fyrgång V1 varit. I klar ledning hittar vi Svenska mästaren i fyrgång Beatrice von...