Islandsbloggen

Date:

 

Ishestnews vill tipsa om den genuina och icke kommersiella Islandsbloggen.com. Här kan man läsa om allt  viktigt som händer på Island, våra hästars ursprungsland. Allt från politik till vulkanutbrott. Bloggen drivs av svenske journalisten Anders Svensson och så här säger han när vi frågar om bakgrunden till bloggen:

-Jag har tidigare varit bosatt i Reykjavík men är nu tillbaka i Sverige. Jag befinner mig dock på Island ett par månader om året för att jobba – jag är journalist men leder också en del resor till Island och hjälper ibland svenska företag med marknadsanalyser och granskningar av potentiella isländska affärspartners – eller för att semestra.
Skälet till att jag började att blogga var att jag surade över medierapporteringen om Island, som i Sverige antingen var dålig eller i det närmaste obefintlig. Strax därefter kom finanskraschen och vulkanutbrottet i Eyjafjallajökull, som fick intresset för Island att öka. Sedan dess har dock Island på nytt hamnat i medieskugga. Så tyvärr känns det som att bloggen därför fortfarande fyller en funktion, säger Anders.

Även om Islandsbloggen inte handlar så mycket om islandshästar finns det massor av bra och intressant information om Island för den som är intresserad av landet (och vem inte det?). B la om hur svavelgaserna från Bardarbunga påverkar naturbruket, resetips för Island, handla isländskt i Sverige, länkar till webkameror, quizz om Island, sevärdheter och guider, spara pengar som turist  osv. Välkommen in: www.islandsbloggen.com

 

 

 

 

Share post:

Related articles

Isländska barn samlade ihop pengar för att besöka SIHS

  26 barn från lokalföreningen Sprettur på Island har under ett helt års tid haft ett gemensamt mål. Att...

Ryttarhanden och dess inverkan på hästens halskotpelare – funderingar av Birgitta Järnåker

Vi har fått tillstånd att publicera en text skriven av Birgitta Helena Järnåker om ryttarhanden och dess inverkan...

Árni Björn Pálsson – Årets avelsvisare på Island

Det blev Árni Björn Pálsson som blev årets avelsryttare på Island, en titel han nu får för sjätte...

Fákshólar och Þúfur utsedda till Årets avelsgårdar

  Under helgen hölls den årliga isländska avelskonferensen i Reykjavik och det var lokalföreningen Fákur som var värd för...