Brittisk miljardär investerar på Island

Date:

lm
Första spadtaget på Laekjamót II. Foto: www.laekjamot.is

På gården Lækjamót II på nordvästra Island händer det stora saker. Tränaren och ridläraren Ísólfur Líndal Þórirsson (förövrigt brorson till Eyjólfur Ísólfsson) bor där tillsammans med sin familj och de har nyligen ingått i ett samarbete med den brittiska  miljadären Sir Richard George, grundare till Weetabix, Weetos och Alpen-muslin. Sir Richard George och hans fru är mycket förtjusta i Island och dess kultur och de har lärt känna Ísólfur genom de kurser han haft i England de senaste åren.
Enligt vad isländska Vidskiptabladid erfar sålde Sir Richard George och hans familj  företaget 2002 för 642 miljoner pund (ca. 6.5 miljarder SEK) och  det är runt en halv miljard isländska kronor ( ca. 28 miljoner SEK ) som Sir Richard George lägger på att bygga upp en helt ny anläggning av högsta kvalité på Lækjamót. Anläggningen blir 2.500 m2 stor med ridhus och ett stall för 31 hästar.  Byggnatitonen har redan påbörjats och man räknar med att de nya byggnaderna kan tas i bruk i början av 2014. Förutom nytt stall och ridhus kommer det att byggas en tränings och rehabiliteringsavdelning med vattenband, solarium, vibrationsgolv samt en ovalbana med pass-sträcka och upplysta ridvägar runt ägorna. Sir Richard George och Ísäolfur har även köpt in sex första klass ston och flera hingstar till Lækjamót och hingstarna ska användas i marknadsföring och i ridundervisningen på Lækjamót II.  Hästarna som köpts in är:

Ston : Katla frá Blönduósi  8,25 tot, som 4-åring), Eydís frá Hæli (8,24 totalt), Sýn frá Grafarkoti (8,13 totalt), Návist frá Lækjamóti ( 8,21 totalt), Dimma frá Hólum 8,06 totalt) og Viðreisn frá Búðardal ( 8,10 totalt).

Hingstar: Vaðall frá Akranesi ( 8,42 totalt ), Sólbjartur frá Flekkudal (8,29 totalt och vinnare av femgång påVÍS-Mästarcup), Gandálfur frá Selfossi (8,46 totalt), Freyði frá Leysingjastöðum (8,17 totalt och Landsmótfinalist) och tävlingshästarna Korði frá Kanastöðum och Flosi frá Búlandi.

Ísólfur har redan haft stora framgångar mer flera av de nyinköpta hingstarna, b la vann han KS-Mästarcupen i år och det är lätt att förstå att Ísólfur och hans familj tycker att ”en dröm har gått i uppfyllelse”. IsHestNews gratulerar Ísólfur och familj till den spännande uppbyggnaden och önskar ett stort lycka till!

Källa: www.laekjamot.is och www.vidskiptabladid.is

 

 

Share post:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Intervju med Camilla Hed om FEIF-seminariet som fokuserade på nya teorier och tankar om form, hästens rörelser och hur ryttaren påverkar.

24– 27 mars var det dags för det årliga FEIF-seminariet, denna gång för instruktörer, tränare och domare gemensamt....

Reportage från den inspirerande hästfestivalen på Sundabakki med föreläsningar, clinic, hingstar och annan inspiration

  Lördagen satt vi bänkade i det ljusa ridhuset på Sundabakki. Det var dags för Hästfestival. När Vignir Jónasson...

De kom, de sågs i passage, de segrade! Olil och Glampi vann kvällens gædingalist

Och inte bara passage utan även ökad tölt, samlad tölt, explosiv galopp och tillbaka till samling. I kvällens...

Islandshästens dag är tillbaka den 26 mars i Helsingborg

  Äntligen är det dags för Islandshästens dag i Helsingborg igen. Liksom många andra event fick tävlingen ställas in...
sv_SESvenska