Brittisk miljardär investerar på Island

Date:

lm
Första spadtaget på Laekjamót II. Foto: www.laekjamot.is

På gården Lækjamót II på nordvästra Island händer det stora saker. Tränaren och ridläraren Ísólfur Líndal Þórirsson (förövrigt brorson till Eyjólfur Ísólfsson) bor där tillsammans med sin familj och de har nyligen ingått i ett samarbete med den brittiska  miljadären Sir Richard George, grundare till Weetabix, Weetos och Alpen-muslin. Sir Richard George och hans fru är mycket förtjusta i Island och dess kultur och de har lärt känna Ísólfur genom de kurser han haft i England de senaste åren.
Enligt vad isländska Vidskiptabladid erfar sålde Sir Richard George och hans familj  företaget 2002 för 642 miljoner pund (ca. 6.5 miljarder SEK) och  det är runt en halv miljard isländska kronor ( ca. 28 miljoner SEK ) som Sir Richard George lägger på att bygga upp en helt ny anläggning av högsta kvalité på Lækjamót. Anläggningen blir 2.500 m2 stor med ridhus och ett stall för 31 hästar.  Byggnatitonen har redan påbörjats och man räknar med att de nya byggnaderna kan tas i bruk i början av 2014. Förutom nytt stall och ridhus kommer det att byggas en tränings och rehabiliteringsavdelning med vattenband, solarium, vibrationsgolv samt en ovalbana med pass-sträcka och upplysta ridvägar runt ägorna. Sir Richard George och Ísäolfur har även köpt in sex första klass ston och flera hingstar till Lækjamót och hingstarna ska användas i marknadsföring och i ridundervisningen på Lækjamót II.  Hästarna som köpts in är:

Ston : Katla frá Blönduósi  8,25 tot, som 4-åring), Eydís frá Hæli (8,24 totalt), Sýn frá Grafarkoti (8,13 totalt), Návist frá Lækjamóti ( 8,21 totalt), Dimma frá Hólum 8,06 totalt) og Viðreisn frá Búðardal ( 8,10 totalt).

Hingstar: Vaðall frá Akranesi ( 8,42 totalt ), Sólbjartur frá Flekkudal (8,29 totalt och vinnare av femgång påVÍS-Mästarcup), Gandálfur frá Selfossi (8,46 totalt), Freyði frá Leysingjastöðum (8,17 totalt och Landsmótfinalist) och tävlingshästarna Korði frá Kanastöðum och Flosi frá Búlandi.

Ísólfur har redan haft stora framgångar mer flera av de nyinköpta hingstarna, b la vann han KS-Mästarcupen i år och det är lätt att förstå att Ísólfur och hans familj tycker att “en dröm har gått i uppfyllelse”. IsHestNews gratulerar Ísólfur och familj till den spännande uppbyggnaden och önskar ett stort lycka till!

Källa: www.laekjamot.is och www.vidskiptabladid.is

 

 

Share post:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Hos Malin bygger man hästarnas kropp och knopp genom motion i flock. 

Springa fritt utan ryttare är nyttigt och roligt för hästarna. Filmat av Anette Alsterå För Malin Jacobsson som driver Stall...

Gammal är äldst! Och bäst! Eyrún Ýr och 18-årige Hrannar vann Meistaradeildins femgång

De kom sist in till finalen med lite strul i passläggningarna men i finalen visade de var skåpet...

Uttagningskriterierna för Svenska islandshästförbundets landslagstrupp är nu klara

Uttagningskriterierna för Svenska Islandshästförbundets landslagstrupp 2024 är nu klara. Uttagningarna av landslagsgruppen organiseras och genomförs av Uttagningskommittén (UK)...

Sammansvetsat gäng är i full gång med att arrangera NM 2024. Fram till 1 mars kan du köpa rabatterade biljetter!

Planerar du att åka till NM 2024? I år är Danmark värdnation och tävlingarna går av stapeln i...