Stona – öppna bedömningen. Se själv Kengála! Stoet med högst ridegenskaper

Date:

Garún in action! Foto: Ishestnews.se
Garún in action!
Foto: Ishestnews.se

Idag på morgonen har vi sett den Öppna bedömningen av ston. Fortfarande ligger det 6-åriga stoet Garón frá Árbae (e. Aron frá Strandarhöfdi u. Glás frá Votmúla, uppfödare: Vigdis Thórarinsdóttir och Gunnar Andrés Jóhansson, ägare: Elisabet Norderup Michelson) i topp med en totalbedömning på 8.62. Hennes pass går inte av för hackor.

Garúns bedömning
Garúns bedömning

Högst ridegenskaper har stoet Kengála frá Nedri-Raudalaek (e.Smári frá Skagaströnd u. Koparlokka frá Flugumýri, uppfödare Sigurdur Sumarlidi Sigurdsson, Ägare: Eysteinn Leifsson ehf och Reynir Örn Pálmason). Kengála är ett underbart sto, man ser på något vis hennes “arbetsmoral”. När hon kommer i långsam tölt så lägger man märke till hennes energi redan långt bort på banan. Se själv!

 

 

Kengálas bedömning
Kengálas bedömning

Det svenska stoet Stella från Sanda höjde sig något i dag och fick totalpoäng 8.05 och är därmed det högst bedömd av de blågula uppfödda stona.

Stella från Sanda
Stella från Sanda

Här kommer också en video på stoet Isold fra Sigersberg (e. Kiljan frá Blesastödum u. Bringa frá Vatnsleysu). Stoet har 9 för pass och det vi i publiken fascinerades av var hennes “på- och avknapp”. Hon kommer i en vacker långsam tölt åt ena hållet, på det andra exploderar hon i en fantastisk pass som gav henne 9.0 för momentet.

Share post:

Related articles

Bellas ridövning: Åttvolter och övergångar

Det här är en av mina favoritövningar just nu, som passar många olika ekipage på många olika nivåer....

Hovklapper på gatorna i centrala Reykjavik

På Island är hästar ett naturligt inslag i både vardag och kultur och på lördagen den 3 juni...

Så här skriver SIF Avel inför Avels-SM

I år kommer vi att få se ett avels-SM i samband med Sport-SM. Så här skriver SIF avel...