Ny topphingst till Sverige

Skimmelhingsten Róbert frá Kirkjufelli blev i dagarna såld till Sverige. Det är Jamila Berg och Linda Mälarberg som gått i hop och köpt den fina hingsten. Róbert är bedömd till 8,54 för exteriör och 8,39 för ridegenskaper. 
I totalpoäng har Róbert 8,45 och det var världens högsta poäng för en 4-årig hingst 2020. Róbert är efter Skaginn frá Skipaskaga (8,73) vars avkommor börjar visa upp mycket fina resultat. Mamma är 1. klass stoet Gjóla frá Skipaskaga som är efter hederspremiehingsten Gustur frá Hóli (8,57). 

Jamila Berg. Foto: Jurgis Rodin. 

 -Vi är glada över att ha fått förmånen att köpa denna fantastiska hingst, som är världens högst bedömda 4-åring 2020. Vi känner oss mycket tacksamma mot de tidigare ägarna för att de gett oss denna möjlighet, kommenterar Jamila.

Robert kommer stanna på Island hos Siggi Matt / Ganghestar för fortsatt träning och ev. ny avelsvisning. Planen är att Róbert kommer till Sverige till hösten. Från och med våren 2022 betäcker han ston hos både Jamila Bergs Islandshästar/ Gävle och på Stall Styrmans/ Göteborg

-Vi är väldigt glada och stolta över detta och tror att han kommer att bidra till aveln i Sverige och de nordiska länderna, säger Linda. 

Stort grattis till köpet av denna fina hingst önskar Ishestnews.