Hingstshow på Icehorsefestival i Herning

Icehorse Festival kommer att gå av stapeln i samband med den stora hästfesten i Herning 5-8 april. 

Tävlingsanmälningarna till festivalen strömmade in och platserna blev fullbokade under en enda helg. 225 ekipage kommer att tävla. Utöver tävlingarna planerar arrangörerna för en sprakande hingstshow på lördagkvällen. 

Lördag kväll är en perfekt tid att visa upp de vackra hingstarna fören entusiastisk publik, säger Rasmus Møller Jensen.

Hingstarna visas på 250-meters ovalbanan till musik, speaker och hög stämning. 4- och 5-gångare visas för sig och man kommer att kora den bästa hingsten i varje kategori som vinner den magnifika Ishestpokalen. 

Hingstarna visas i heat med tre hingstar i varje och till speakers kommando. En domarpanel bestående av både avels- och gaedingadomare kommer att döma hingstarna efter både avelsvisningsskalan och gaedingakeppnipoäng. De fem hingstarna med högst poäng kommer till final, men de rangordnas inte. I finalen fortsätter tävlingarna på speakerns kommando och de tre bästa rangordnas och priser delas ut. Man kommer inte att visa några poäng däremot ge en kort motivering från domarna.

Alla avelsgodkända hingstar som har totalpoäng på 7.75 eller högre kan vara med och anmäler sig gör man på: http://www.sporti.dk/event/activity.php?id=5288. Anmälan öppnades den 15 januari.

Utöver hingstshowen och tävlingarna under Icehorse Festival hittar du också ett flott program med 15 olika föredragshållare, en del av firandet av Dis som firar 50 år.

Här kan du läsa mer om det: 50aar.islandshest.dk

Mer om tävlingarna hittar du här: www.icehorsefestival.com

och här köper du biljetter: http://www.sporti.dk/ticket.php?e=66