Fler hingstar som kommer till Hingsshowen på Stenholmen 30 april

Date:

Ómur frá Kirkjuferjuhjáleigu kommer till Hingstshowen
Ómur frá Kirkjuferjuhjáleigu, en av hingstarna på showen

Då var det dags att presentera nästa grupp hästar som kommer visas på Avelsshowen på Stenholmen den 30. April…

Brallari från Storön är en intressant hingst med riktigt bra tölt, vilket han har bevisat både genom att få 9,0 för tölt på avelsbedömning och gå över 7,0 i T1. Brallari och Robin Haraldsen kommer att glädja oss med sin närvaro på Avelsshowen.

Þorvar frá Hólum har en gedigen stamtavla med hederspremiestoet Þrá frá Hólum som moder och hederspremiehingsten Orri frá Þúfu som far.  Þorvar själv har första klass för avkommor och på avelsshowen kommer vi få se några av hans fina avkommor, bland andra kan vi nämna andra högst bedömda sexåriga stoet 2016, uttrycksfulla Sæla från Prästgården som har 8,37 i totalpoäng.

För att nämna flera hästar med en gedigen stamtavla som kommer att visas på avelsshowen kan vi nämna Töfri från Knutshyttan som är efter Prins från Knutshyttan och Blökk frá Sturluhóli. Töfri har fått hela 9,0 för hals, manke och bog, proportioner och helhetsintryck och 8,49 i totalpoäng.

Hosias fra Engholm är en gulbrun fyrgångshingst med 8,19 i totalpoäng. Hosias har fått 9,0 för tölt, spirit och benkvalitet på avelsbedömning och han är en av de nya hingstarna i Sverige som visas på Avelsshowen.

En anna ny hingst i Sverige är Ómur frá Kirkjuferjuhjáleigu som tidigare har tävlats med framgång på Island av Trausti Þór Guðmundsson. Förutom att vara framgångsrik tävlingshäst har han även en första klass bedömning med 8,20 i totalpoäng.

Flosi från Rooslunda väckte stor uppmärksamhet när han kom tvåa i A-flokk på GKSM förra sommaren med hela 8,69 i poäng. Flosi är en av många tävlingsmeriterade hästar som kommer att visa upp sina talanger på avelsshowen.

Vignir Jónasson har för ett antal år varit en av dom mest framgångsrika avelsryttarna i Sverige. Förutom att vara ryttare är Vignir även uppfödare och på avelsshowen kommer han visa oss ett smakprov av hästar från sin ägna uppfödning som har gårdsnamnet Sundabakka.

Showen börjar kl. 14.00 och beräknas vara slut vid 17:00. Biljetter finns att köpa på Hestur (https://hestur.sifavel.se/)

Share post:

Related articles

Sammansvetsat gäng är i full gång med att arrangera NM 2024. Fram till 1 mars kan du köpa rabatterade biljetter!

Planerar du att åka till NM 2024? I år är Danmark värdnation och tävlingarna går av stapeln i...

SIF Avel bjuder in till gratis Worldfengurwebinar den 4 mars

    WorldFengur, databasen där i stort sett hela världens islandshästar är registrerade är en magisk kunskapsbank, även för dig...

Film: Louise Löfgrens och Filippa Hellténs hela clinic från Eurohorse

  Vi har fått möjlighet att publicera Louise Löfgrens och Filippa Hellténs clinic från Eurohorse. Under clinicen visar och förklarar Louise och...

IceFoal- Ny officiell sajt för unghästmönstringar

    Den nya sajten IceFoal som är specialutformad för föl och unghästmönstringar laserades officiellt i veckan. Det är avelsledaren...