Fantastiska hästar och visningar på Wången!

Date:

Mozart från Sundsberg. Foto: Jamila Berg,

Högst bedömd blev Mozart från Sundsberg med hela 8.69 för ridegenskaper och med sin fántastiska exteriör på 8.75 blev totalpoängen 8.72. Mozart visade styrka och kraft i alla gångarter. Mozart har verkligen utvecklats till den absoluta toppen ochVignir gjorde en supervisning! Grattis!

Tvåa i 7 år och äldre hingstar blev Seidur från Gröna Gången, visad av Reynir. Seidur höjde sig markant från de tidigare bedömningarna. Han fick fina 8.52 för ridegenskaper och en total på 8.39!

Stjani och Glitra
Stjani och Glitra. Foto: Jamila Berg.
Katina
Kátína i pass. Foto: Jamila Berg.

5 års stoet Kátina från Knutshyttan briljerade med sina enormt stora och flotta gångarter! Exteriör 8.05 och 8.51 för ridegenskaper Totalt 8.33! Uppfödd, tränad och visad av ägaren Gardar Gislason! Kátina är jag övertygad om att vi kommer få se mer av i större sammanhangen.

Vignir och Viking
Vignir och Viking. Foto.: Jamila Berg.

5-års hingsten som alla pratar om heter Viking från Österåker!Med hans fantastiska bedömning Ext: 8.03 Rid: 8.42 Tot: 8.26 (ej visad pass 5.0). Enormt flotta gångarter med hög aktion, smidighet och tempon var han en fröjd för ögat att se på. Även han visad av Vignir Jonason.

Atlas
Viggi och blott 4-åringe Atlas. Foto: Jamila Berg.

Två 4- åringa hingstar som sällan skådats i Sverige! Atlas frá Hvoli importerades till Sverige vis sidan av sin världsberömda mamma Hrydja frá Hvoli 4 månader gammal av som Fam. Wingstrand. Atlas visade stor smidighet, balans, flotta rörelser och en enormt bra pass! Som han belönades med hela 9.0! Den andra 4-åringa hingsten var Solargeisli från Skogstjärnan som visades som 4-g med 9 för allt utom skritt! Enastående prestationer av dessa 4-åriga hingstar och det blir spännande att följa dessa två hingstar i framtiden.

Johanna Berg

bild

 

Share post:

Related articles

Ny häst till Linnea Blomgren

 I somras såg vi henne bli Svensk Mästare i PP1 Stilpass Young rider tillsammans med Brodir fra Slippen....

Redan som åttaåring visste hon att hon ville träna och tävla. Intervju med Minna Gustavsson.

Redan när hon var åtta år och knappt nådde ner till stigbyglarna visste hon att hon ville träna...

Snart dags för anmälan till Worldtoelt 2024

World Toelt är världens största inomhusevent för islandshästar och den 23-24 februari 2024 slår danskarna  upp portarna till...

Svenskägda avelsgården Prestsbæ är nominerad till Årets uppfödare på Island

Nu är det klart vilka avelsgårdar på Island som är nominerade till titeln Årets uppfödare. Utöver svenskägda gården Prestsbær...