Fantastiska hästar och visningar på Wången!

Date:

Mozart från Sundsberg. Foto: Jamila Berg,

Högst bedömd blev Mozart från Sundsberg med hela 8.69 för ridegenskaper och med sin fántastiska exteriör på 8.75 blev totalpoängen 8.72. Mozart visade styrka och kraft i alla gångarter. Mozart har verkligen utvecklats till den absoluta toppen ochVignir gjorde en supervisning! Grattis!

Tvåa i 7 år och äldre hingstar blev Seidur från Gröna Gången, visad av Reynir. Seidur höjde sig markant från de tidigare bedömningarna. Han fick fina 8.52 för ridegenskaper och en total på 8.39!

Stjani och Glitra
Stjani och Glitra. Foto: Jamila Berg.
Katina
Kátína i pass. Foto: Jamila Berg.

5 års stoet Kátina från Knutshyttan briljerade med sina enormt stora och flotta gångarter! Exteriör 8.05 och 8.51 för ridegenskaper Totalt 8.33! Uppfödd, tränad och visad av ägaren Gardar Gislason! Kátina är jag övertygad om att vi kommer få se mer av i större sammanhangen.

Vignir och Viking
Vignir och Viking. Foto.: Jamila Berg.

5-års hingsten som alla pratar om heter Viking från Österåker!Med hans fantastiska bedömning Ext: 8.03 Rid: 8.42 Tot: 8.26 (ej visad pass 5.0). Enormt flotta gångarter med hög aktion, smidighet och tempon var han en fröjd för ögat att se på. Även han visad av Vignir Jonason.

Atlas
Viggi och blott 4-åringe Atlas. Foto: Jamila Berg.

Två 4- åringa hingstar som sällan skådats i Sverige! Atlas frá Hvoli importerades till Sverige vis sidan av sin världsberömda mamma Hrydja frá Hvoli 4 månader gammal av som Fam. Wingstrand. Atlas visade stor smidighet, balans, flotta rörelser och en enormt bra pass! Som han belönades med hela 9.0! Den andra 4-åringa hingsten var Solargeisli från Skogstjärnan som visades som 4-g med 9 för allt utom skritt! Enastående prestationer av dessa 4-åriga hingstar och det blir spännande att följa dessa två hingstar i framtiden.

Johanna Berg

bild

 

Share post:

Related articles

Sofia Hallin funderar – Känslig, lugn eller bara missförstådd häst och vad är skillnad mellan Sverige och Island?

Jag fick en fråga om vad som är dom största skillnaderna mellan hästarna som kommer från Island och...

Intervju med Elsa Mandal Hreggvidsdottír om att bli internationell avelsdomare

Igår gratulerade vi Elsa Mandal Hreggvidsdottír till att ha blivit en av 29 internationella avelsdomare. Idag fick vi...

Bellas ridövning vecka 11: Nu blir det galopp! Variera tempo och steglängd.

Väldens härligaste gångart – galopp. Den gör dessutom så mycket nytta för våra hästar. Den här övningen lär...

Grattis till Elsa Mandal Hreggvidsdottír som nu är internationell avelsdomare inom FEIF

Grattis Elsa till att du nu är aveldomare inom FEIF. Det ligger ett hårt jobb bakom att klara...
sv_SESvenska