De är still going strong

Date:

IsHestNews gjorde en roadtrip på Island i går och stötte på några kända hingstar längs vägen. Säkerligen har många av våra läsares egna hästar någon av dessa hingstar i stamtavlorna. De betäcker fortfarande och har många ston.

Gustur frá Hóli blev hederspremierad 2004. Har erhållit 10.0 för vilja/spirit. För några år sedan gavs Gustur i present till flickorna på Dýrfinnustödum i Skagafjördur som länge tagit hand om honom. Gustur rids fortfarande, numer av lillebror Trausti som är 6 år gammal. Gustur själv är 25 år.

Gustur frá Hóli i trädgården med sina unga ägarinnor.

 

gustur
Gustur frá Hóli på Landsmót 2002. Ryttare är Þorvar Þorsteinsson. Foto: Sandra Marin.

Hágangur frá Narfastöðum är Elit-premierad och har väckt stor glädje hos Landsmóts-publik då hans unga ägare och ryttarinna Ingunn Ingólfsdóttir ridit sin Hágangur till finalplats flera gånger.

hag
Två blondiner. Hágangur hälsar.
hagangur_tolt
Hágangur och Ingunn på Landsmót 2008. Foto: Sandra Marin.

 

Galsi frá Sauðárkróki är hederspremierad och vann A-flokk på Landsmót 1998. Galsi har vunnit i allt han har ställt upp i, oavsett om det i avel eller tävlingssammanhang. Galsi har tre avkommor med 10.0 för pass.

isgalsi
Galsi betäcker fortfarande.
Galsi och Baldvin Ari Gudlaugsson vinner Landsmót 1998. Foto: horse.is

Smári frá Skagaströnd är “doldisen” som gått den långa vägen att bevisa sitt avelsvärde genom sina fantastiska avkommor. Högst bedömd är f.d. världsmästaren i femgång, Tindur frá Varmalæk, med 8.68 totalt. Själv erhöll Smári 9.5 för form under ryttare och man och svans 2000. Smári är 20 år gammal och har över 50 ston bokade denna sommar.

issmari2
Smári leddes i hakskägget från 18 ston för att vara med på bild.
smari
Smári i aktion. Foto: Ingimar Baldvinsson.

Share post:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...