Avelsshow på Stenholmen den 30. april 

Date:

Sólargeisli från Skogsstjärnan har 9.5 för både tölt och trav. Foto: Ishestnews.se
Sólargeisli från Skogsstjärnan har 9.5 för både tölt och trav.
Foto: Ishestnews.se
SIF-avel bjuder till en festival stämning i ridhuset på Stenholmen den 30.april med många av de bästa hästarna som svensk avel har att erbjuda. Vi kommer få se högt bedömda hingstar och ston, några avelsgårdar kommer presentera sina uppfödningar, avkommogrupper efter högt meriterade hingstar och även unga och lovande hästar som ännu inte är bedömda. Kanske får vi se Sveriges nästa stjärna på sin premiäruppvisning just här? Showen börjar kl. 14:00 och beräknas vara slut vid 17:00.
För att hålla på spänningen kommer programmet presenteras i smakprover. Här presenteras första dosen hästar…
Prins från Knutshyttan är en av världens högst bedömda hingstar med sin enastående exteriör och uttrycksfulla gångarter. Denna gången får vi se Prins tillsammans med några avkommor som även har fått höga bedömningar och bra tävlingsresultat.
Vi kommer få se förra årets högst bedömda femåriga hingst, Sólargeisli från Skogstjärnan som belönades med hela 9,5 för både tölt och trav.
Vi kommer även få se andra högst bedömda femåriga hingsten förra året, Felix från Änghaga som fick 8,41 för ridegenskaper. Felix lillebror, femårige Mambo från Änghaga kommer även göra sin premiär på showen.
Berserkur frá Stykkishólmi har ofta haft stora framgångar på tävlingsbanorna men denna gången kommer han visas upp med några av sina avkommor som har börjat imponera både på avelsbedömningar och tävlingsbanorna.
Toppur frá Auðsholtshjáleigu imponerade stort när han visades som fyraåring på Landsmót på Island. Nu är han i Sverige och kommer visa på avelsshowen vad som krävs för att uppnå hela 8,49 i totalpoäng.
Detta är somsagt ändast en början på en lång lista hästar som kommer visas. Ett begränsat antal biljetter finns att köpa på Hestur (https://hestur.sifavel.se/).

Share post:

Related articles

Sist ut av svenskarna som ridit Landsmót – Eyvindur Mandal och Sandra Stefánsson

De två sista i vår presentation av svenska ryttare som ridit Landsmót är Eyvindur Mandal och Ishestnews egna Sandra Stefánsson. Ifall...

Missa inte Hippologprogrammets liveclinic med Eyjólfur Isólfsson

Den 14 oktober har Hippologprogrammet, Sveriges enda universitetsutbildning inriktad på häst, en liveclinic via Facebook med adjungerad professor...

Hugo och Tindra-Li gick SIFs avelsvisarkurs för unga

Den 15 september samlades tolv ungdomar på Stenholmen för att gå SIFs avelsvisarkurs för unga, steg 1. Deltagarna...

Sofia Bengtsson och Frida Dahlén har tävlat på Landsmót i storm och regn på tvären

Nu fortsätter vår serie med svenska ryttare som ridit Landsmót med Sofia Bengtsson och Frida Dahlén, som båda fått känna på...