Avelsshow på Stenholmen den 30. april 

Date:

Sólargeisli från Skogsstjärnan har 9.5 för både tölt och trav. Foto: Ishestnews.se
Sólargeisli från Skogsstjärnan har 9.5 för både tölt och trav.
Foto: Ishestnews.se
SIF-avel bjuder till en festival stämning i ridhuset på Stenholmen den 30.april med många av de bästa hästarna som svensk avel har att erbjuda. Vi kommer få se högt bedömda hingstar och ston, några avelsgårdar kommer presentera sina uppfödningar, avkommogrupper efter högt meriterade hingstar och även unga och lovande hästar som ännu inte är bedömda. Kanske får vi se Sveriges nästa stjärna på sin premiäruppvisning just här? Showen börjar kl. 14:00 och beräknas vara slut vid 17:00.
För att hålla på spänningen kommer programmet presenteras i smakprover. Här presenteras första dosen hästar…
Prins från Knutshyttan är en av världens högst bedömda hingstar med sin enastående exteriör och uttrycksfulla gångarter. Denna gången får vi se Prins tillsammans med några avkommor som även har fått höga bedömningar och bra tävlingsresultat.
Vi kommer få se förra årets högst bedömda femåriga hingst, Sólargeisli från Skogstjärnan som belönades med hela 9,5 för både tölt och trav.
Vi kommer även få se andra högst bedömda femåriga hingsten förra året, Felix från Änghaga som fick 8,41 för ridegenskaper. Felix lillebror, femårige Mambo från Änghaga kommer även göra sin premiär på showen.
Berserkur frá Stykkishólmi har ofta haft stora framgångar på tävlingsbanorna men denna gången kommer han visas upp med några av sina avkommor som har börjat imponera både på avelsbedömningar och tävlingsbanorna.
Toppur frá Auðsholtshjáleigu imponerade stort när han visades som fyraåring på Landsmót på Island. Nu är han i Sverige och kommer visa på avelsshowen vad som krävs för att uppnå hela 8,49 i totalpoäng.
Detta är somsagt ändast en början på en lång lista hästar som kommer visas. Ett begränsat antal biljetter finns att köpa på Hestur (https://hestur.sifavel.se/).

Share post:

Related articles

Intervju med Camilla Hed om FEIF-seminariet som fokuserade på nya teorier och tankar om form, hästens rörelser och hur ryttaren påverkar.

24– 27 mars var det dags för det årliga FEIF-seminariet, denna gång för instruktörer, tränare och domare gemensamt....

Reportage från den inspirerande hästfestivalen på Sundabakki med föreläsningar, clinic, hingstar och annan inspiration

  Lördagen satt vi bänkade i det ljusa ridhuset på Sundabakki. Det var dags för Hästfestival. När Vignir Jónasson...

De kom, de sågs i passage, de segrade! Olil och Glampi vann kvällens gædingalist

Och inte bara passage utan även ökad tölt, samlad tölt, explosiv galopp och tillbaka till samling. I kvällens...

Islandshästens dag är tillbaka den 26 mars i Helsingborg

  Äntligen är det dags för Islandshästens dag i Helsingborg igen. Liksom många andra event fick tävlingen ställas in...
sv_SESvenska