Eyjo och Jamila klara till Sweden International Horse Show

Date:

 

Eyjó och Háfeti i en ökad tölt som heter duga under NM i år!
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Fredagen den 30 november är det världspremiär för världscupen i tölt på Friends Arena. Eyjolfur Thorsteinsson kommer för att tävla om de 50 000 i prispengar som ligger i prispotten.

Eyjolfur Thorsteinsson med sin häst Háfti frá Ulfsstödum är med i det svenska landslaget och har tack vare starka prestationer på Svenska Mästerskapen och Nordiska Mästerskapen blivit uttagen att tävla på World Cup Icelandic Horse i Tölt.

 

Totalt 12 ekipage kommer att bjudas in baserat på uppnådda resultat i T1 (tölt) under året på nationella mästerskap, Nordiska mästerskapen och Elmia Icelandic Power. Under SIHS rids en uttagningstävling utanför föreställningstid. De åtta bästa ekipagen gör sedan upp under finalen under fredagseftermiddagens föreställning.

Jamila och Toppur kommer till Friends
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Klara sedan tidigare är också svenska Jamila Berg och hästen Toppur frá Audsholtshjaleigu.

Föreställningen under fredag eftermiddag innehåller även en fartfyllt och fullspäckad uppvisning signerad islandshästarna.
Och under fredagen kan du se hingstvisning i mässpaddocken där det är Tema Island hela dagen på Stallbacken. I SiFs monter kommer du att kunna träffa landslagsryttare, elitryttare, hingstägare och andra entusiaster.

Share post:

Related articles

Fálki Skistars – nu börjar kvalen till Lag-SM 

Det är dags för del 2 i vår serie där vi följer Fálki Skistars på deras väg mot...

Hingstvalet: Visir från Tavelsjö är Änghagas val 2024

Spuni frá Vesturkot-sonen Visir från Tavelsjö kommer att stå på station hos Juliane Klink och Pia Burman på Änghaga Islandshästar...

Årets bild?

Ridhusshower och uppvisningar är både vanligt och populärt inslag på Island så här på vårkanten innan utomhussäsongen drar...

Vårhälsning från Vallfari

  1 maj är islandshästens officiella dag och vi fick en härlig vårhälsning från södra Stockholm där stallarna Hemfosa,...