Besök hos Sprettur

Date:

 

sp2

sp

sp5

Ishestnews har besökt det nya stallområdet och ridhuset Sprettur Kjóavellir. Det vackra ridhuset som faktiskt doftar nysågat trä istället för häst invigdes i februari 2014. Med måtten 28 x 70 meter kan det delas av i tre sektioner och isoleringen emellan möjliggör tre olika aktiviteter samtidigt. På de bekväma läktarna får 1.000 åskådare plats.

Klubben Sprettur är en sammanslagning av de båda klubbarna Andvari och Gustur och är verksam i Gardabaer och Kopavogur utanför Reykjavik. Det var när marken vid Gusturs tidigare stallområdet och ridhus skulle användas för bostäder som kommunen köpte ridhuset. Pengarna tillsammans med ytterligare satsningar från de båda kommunerna gjorde att det nya ridhuset som kostat kring 500 miljoner isländska kronor kunde byggas.

Klubben Sprettur har ca 1000 medlemmar och i området finns två ridhus, tre ovalbanor och stallar runt om. I anslutning ligger naturområdet Heidmörk med fin ridmiljö.

I år har det varit sommarridskola för barn och den verksamheten fortsätter nu i oktober. Ingen behöver ha egen häst för att kunna vara med.

Massor av andra aktiviteter sker på området och förhoppningarna är att få arrangera Landsmót 2018.

Utöver att det finns perfekta förutsättningar med stallar och ryttarfaciliteter, finns det plats för ovalbanegrenar och avelsvisning parallellt liksom gott om hotell runt i krokarna.

Share post:

Related articles

Reportage från Hreyfing seminstation – så här går det till!

Förväntningarna var höga när vi ställde gps´en på Rogda Säteri och Hreyfing Seminstation. Förväntningarna, de infriades med råge!...

Fálki Skistars – nu börjar kvalen till Lag-SM 

Det är dags för del 2 i vår serie där vi följer Fálki Skistars på deras väg mot...

Hingstvalet: Visir från Tavelsjö är Änghagas val 2024

Spuni frá Vesturkot-sonen Visir från Tavelsjö kommer att stå på station hos Juliane Klink och Pia Burman på Änghaga Islandshästar...

Årets bild?

Ridhusshower och uppvisningar är både vanligt och populärt inslag på Island så här på vårkanten innan utomhussäsongen drar...