Efterlysning! Belgiska representanten till FEIF Youth Cup behöver låna en häst

Date:

En video där Katerina tävlar Spyrna i Tölt in Harmony samt T7

Belgiska Katerina behöver låna en häst till FEIF Youth Cup!

I år går FEIF Youth Camp här i Sverige, närmare bestämt på Axevalla 28 juli till 4 augusti. Den belgiska ryttarinnan, Katerina Vlachos brukar rida stoet Spyrna vom Römerhof och har med henne kvalificerat till Tölt in Harmony, T7 och flagglopp.

Nu har Spyrna fått insulinresistens och får inte utsättas för den stress som en långväga transport innebär. Spyrnas veterinär har avrått ägaren att låta Spyrna resa.

I och med det behöver Katerina få låna en häst till FEIF Youth Cup och de har bett Ishestnews att lägga ut en förfrågan.

Spyrnas ägare beskriver Katerina som “en mjuk, lite blyg och ansvarstagande 15-åring. Katerina har ridit sedan hon var 6 år, både dressyr och islandshäst sedan hon blev 9 år. Hon har varit belgisk mästare i T7 och T5 och har också tävlat i V5 och T4. Hon har också tränat pass men aldrig tävlat i någon passgren”.

Att få vara med på Youth Cup har länge varit Katerinas dröm och hon hoppas nu att ändå kunna vara med.

Ifall du har en häst som du tror kan passa Katerina och som du kan tänka dig att låna ut så ska du kontakta Spyrnas ägare Miet Vanderhallen via e-mail: orri@live.be.

 

 

Share post:

Related articles

Ska du till Landsmót? Bästa hästfesten och I år kommer även sportgrenarna att vara med.

  I år är det Landsmóts-år och är man på Island så märks det redan. Det förbereds, tränas och...

– Att bli arg på rädslan är som att hälla bensin på elden, säger Linda-Marie Lundqvist, legitimerad pyskolog

Linda-Marie Lundqvist har jobbat med islandshästar, gått ett år på Hólar och är legitimerad psykolog. Efter en ridolycka...

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...