3 hemligheter till en lyckad hästfotografering

Date:

Sofie är mitt namn, ni kanske känner igen mig som fotograf här på Ishestnews under det senaste året. Jag tänkte ge er lite tips som kan underlätta vid en helt vanlig hemmafotografering, speciellt med tanke på fototävlingen där ni kan vinna biljetter till Stockholm International Horse Show.

Att fotografera hästar är fantastiskt på många sätt. Fantastiskt roligt och fantastiskt svårt! Jag tänkte jag skulle bjuda på 3 tips för att du ska lyckas bättre med att ta kort på din älskling där hemma. Alla bilder i inlägget är fotade med en iPhone 4S, ingen superkamera behövd.

1. Kom ner på hästens nivå.

Att fotografera hästen på dens höjd är något av det viktigaste. Prova dig fram till vilken vinkel som får hästen att se bäst ut! En smickrande vinkel gör att de ser lite ståtligare ut.

skarmavbild-2016-10-21-kl-19-25-48

2. Bakgrund, bakgrund, bakgrund!

Släpp för en stund fokus på ditt hjärta, hästen, i förgrunden och kolla in bakgrunden! En rörig bakgrund kan förstöra även de finaste porträttbilder.

skarmavbild-2016-10-21-kl-19-24-46

3. Undvik solen!

Detta tipset kanske låter konstigt, men direkt solljus gör sällan en bra bild, speciellt inte om den är fotograferad med en mobilkamera och inte efterbehandlad. Optimala väderförhållanden är lite lätt molnigt. Är det inte ett moln på himlen kan man försöka hålla sig i skugga till exempel under träd!

skarmavbild-2016-10-21-kl-19-31-42

Modell på alla bilderna: Glói från Dirhuvud
Foto: www.facebook.com/toltaren, www.toltaren.wordpress.com
Vill ni följa mig på instagram heter jag @toltaren där.

Några bilder som jag fotograferat:

Share post:

Related articles

Resultat från Skånska Mästerskapen

  I helgen gick de Skånska Mästerskapen av stapeln på vackra Margaretehof i Skåne. Det var varma och dammiga dagar...

Östsvenska Mästerskapen – ÖSM, första delen är klar

Östsvenska Mästerskapen är i full gång på Gerstorpsbanan strax utanför Lindköping. Tävlingen innehåller både sportgrenar liksom gædingakeppni. De...

Icelandic Breeding: Auðholtshjáleiga

First out in our breeding series is one of Icelands most wellknown and successful breeders, Gunnar Arnason, Kristbjörg...

Fyrgångstoet Miljón fra Berkåsa högst bedömd i Norge

  Vid årets första avelsvisning i vårt kära grannland Norge visades 13 hästar och därav 12 till en totalbedömning....