World Toelt 2020: Svenska ungdomslaget vann och nu är även A-finalerna klara

Date:

Under eftermiddagen och kvällen underhöll A-finalerna publiken på World Toelt Denmark i Odense.

Allra först! Grattis till ungdomarna som tävlade i Youth Match! Det svenska laget knep segern.

Anna Funni och Garri på en god andraplacering
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Sedan över till finalerna. I T2 vann Lisa Draht med Vördur frá Sturlureykjum med poängen 7.33. Strax efter på delad andra plats “radarparet Anna Funni Jonasson och Garri frá Fitjum. De delade placeringen med Christina Johansen och Ófeig frá Úlffstödum, 7.29. Steffi Svendsen och Viti frá Kagadarhóli blev fyra med 6.83. Så roligt och stort grattis. 

Den här galoppen! Wow!
Steffi och Sjóli .
Foto från Elmia! Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

I fyrgången V1 såg vi tre svenska ekipage. Klassen vanns av Steffi Svendsen med Sjóli von Teland, 7.70, tvåa blev Johanna Beuk med Jódis vom Kronshof,7.57 och trea Lisa Draht med sin Vördur frá Sturlureykjum, 7.23. Just under pallen blev det svenskt genom Filippa Montan och Krisall frá Jadri, 7.17, tätt följd av Helena Krighen Adalsteinsdottir med Kavaler fra Kleiva, 7.13.

Alldeles under pallplats, Filippa och Kristall
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson
Jón och Eilifur under i VM-finalen som de också vann
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

I femgångsfinalen fick vi inte se något svenskt ekipage men däremot favorittippade guldmedaljören från VM, Jón Stenild och Eilifur fra Teglborg som höll hela vägen och slutade etta med poängen 8.0! De tävlar för Danmark.

Lisa Draht hade en väldigt bra tävling och även i femgången placerade hon sig på andra plats, denna gång med Byr frá Strandarhjáleigu, 7.24. Tredjeplaceringen till Frauke Schenzel med Elja frá Saudholti, 7.19. Båda tävlar för Tyskland.

De gjorde det igen! Jóhann R Skúlason och Finnbogi frá Minni-Reykjum. Fotot från VM i Berlin
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Efter första momentet i Tölt T1 blev det spännande när Sys Pilegaard med Abel fra Tyrevoldsdal slog till med 9.0 för den korta tölten och Jóhann R Skúlason med Finnbogi frá Minni-Reykjum “bara” fick 8.83.

Men i nästa moment med tempoväxlingar var det Jóhann och Finnbogi som slog till med 9.0 mot Sys och Abels 8.33. I den ökade tölten så fick de båda ekipagen identiska 9.33! Så Jóhann R fick kliva upp överst på pallen med hela 9.05 i slutpoäng. Vi tror att Sys ändå var helnöjd med sina 8.89. 

Trea Sigurdur Óli Kristinsson med Sólbjartur frá Kjarri, 7.78.

 

Share post:

Related articles

Premiär för lyckad inomhustävling – Merkur Grand Tölt

Idag fick Kungsbacka Ridklubb ett ovanligt besök i och med islandshästföreningen Merkurs inomhustävling Merkur Grand Tölt. Cirka 55...

– Eftersom Hördur numera har en bra grund så försöker vi rida färre pass, men att varje pass är av kvalitet.

Ingen glömmer väl förra sommaren när Beatrice von Bodungen Thelin tillsammans med Hördur frá Varmadal och sitt första år som senior...

Adalheidur och Flóvent tog segern i Meistaradeildins gædingalist.

Är det här årets roligaste tävling? Utan tvekan är det åtminstone en av dem. Att få njuta av...

– Det blir ryttarens jobb att motstå instinkten, det krävs tankekraft, säger Fanny Kristoffersson

När Fanny Kristoffersson skulle skriva sitt examensarbete inför kandidatexamen från Hippologutbildningen på Wången var hon osäker på vad...