VM2019: Mycket svenskt under onsdagen

Date:

Onsdagen kommer det bli tätt med intressanta ekipage att följa på VM. Inte bara för att det är VM utan det är även många svenska ekipage med och tävlar. Vi på Ishestnews råder er starkt att inte ta sovmorgon (eller om semestern är över – kanske just att ta ”sovmorgon”): Tävlingarna startar kl 09.00 med femgång och först ut av alla är Katie Sundin Brumpton med Símon frá Efri-Rauðalæk. Under VM tävlar de för Finland, men till vardags är Katie verksam i Sverige. Därefter följer Vignir Jónasson och Viking från Österåker som start nummer fyra. Som startnummer sju har vi en av våra femgångs-young riders Elsa Teverud som rider sin Kopar frá Sunnuhvoli.

Vi ser fram emot att se bland andra Vignir och Viking…
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson
…och Elsa och Kópar samt många fler!
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

I startgruppen som tar plats klockan 10.00 kommer vi få se Caspar Hegardt och Oddi från Skeppargården ta plats på banan. Efter det är det dags för de sexåriga avelshästarna – klockan 11.35 är det Tíbra från Knutshyttan som gör sin första visning. Klockan 13.05 är det Visir från Tavelsjös tur att visa upp sig. Klockan 13.30 är det sedan dags för startgrupp nummer tre i femgång. Där kommer bland annat Pierre Sandsten Hoyos rida Búi frá Húsavík men de representerar nu mer Österrike. Därefter har vi som hejar på Sverige en liten andningspaus fram tills klockan 15.30 då det är dags för startgruppen där Isa Norén tillsammans med Hektor från Bråtorps Gård att tävla om en finalplats bland young riders. I startgruppen därefter, som börjar 16.30, får vi se Magnús Skúlason och Valsa från Brösarpsgården.

Magnús och Valsa under förra VM.
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Framåt eftermiddagen/kvällskvisten bjuds det dessutom på sjuåringarnas första omgång av ridbedömning. Våra hålltider för våra fantastiska avelshästar i den åldersgruppen är 18.25, då Garrdís från Solbacka visas samt 19.25 då Fengur från Backome visas på banan. Vi har med andra ord en fantastisk heldag att se fram emot under onsdagen, dessutom kommer Ishestnews äntligen fram och kan rapportera live på plats.

Isa Norén och Hektor från Bråtorps gård
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren
Tibrá från Knutshyttan
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Share post:

Related articles

En pratstund med Jenny Mandal om Gædingalist. ”Grenen ska visa islandshästens genuina särart med uttrycksfulla rörelser och bra gångarter!”.

Som vi redan tidigare kunnat läsa har Gædingafimi bytt namn till Gædingalist. Om vi översätter till svenska så...

Sofia Hallin funderar – Känslig, lugn eller bara missförstådd häst och vad är skillnad mellan Sverige och Island?

Jag fick en fråga om vad som är dom största skillnaderna mellan hästarna som kommer från Island och...

Intervju med Elsa Mandal Hreggvidsdottír om att bli internationell avelsdomare

Igår gratulerade vi Elsa Mandal Hreggvidsdottír till att ha blivit en av 29 internationella avelsdomare. Idag fick vi...

Bellas ridövning vecka 11: Nu blir det galopp! Variera tempo och steglängd.

Väldens härligaste gångart – galopp. Den gör dessutom så mycket nytta för våra hästar. Den här övningen lär...
sv_SESvenska