VM2019: Fyrgång och de första ridbedömningarna

Date:

Under tisdagen startar ovalbanegrenarna på Islandshäst VM i Berlin. Första grenen som går på stadion är fyrgång. Tiden vi har att förhålla oss till är 09.00 och i första startgrupp hittar vi flera svenskar. Clara Olsson och Jessica Rydin är de första svenskarna att entra ovalen. Tillsammans med dem i första startgrupp hittar vi dessutom Herjólfur frá Ragnheiðarstöðum som numer rids av Pascale Kugler. Herjólfur reds på VM 2017 av Erlingur Erlingsson för Sverige.

jessica Rydin och Rosi frá Litlu-Brekku Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren
Erlingurs och Herjólfurs på deras sista tävlings tillsammans Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

I den andra startgruppen, som startar kl 10.00, är det många fina hästar, men den som Ishestnews kommer vara extra nyfiken är den nyexporterade Flaumur frá Sólvangi som rids av Árni Björn Pálsson som tidigare i somras blev isländska mästare i fyrgång. Ekipaget belönades bland annat med 10 för galopp på ovalbanan. I heatet klockan 11.00 får vi se Young Rider Yrsa Danielsson tillsammans med Hector från Sundsby. Dessutom startar Arnella Nyman som representerar Finland på svenskfödde Thor från Järsta. I det fjärde heatet som gör igång kl 12.00 och där får vi njuta av bland annat de svenska mästarna i fyrgång Kristján Magnússon och Óskar från Lindeberg.

Kristján Magnússon och Óskar från Lindeberg Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren

Därefter fortsätter uttagningarna i fyrgång fram tills klockan 17.00. Då börjar första rundan av ridegenskapsbedömning för de femåriga hästarna. Stona kommer att starta och därefter hingstarna. Bland de femåriga hingstarna ska vi hålla lite extra koll på Náttfari från Gunnvarbyn som visas kl 19.10. Lite senare kl 19.50 visas den andra svenska hästen i samma grupp, nämligen Kolgrímur Grímsson från Gunnvarbyn.

Vackre Náttfari från Gunvarbyn

Share post:

Related articles

En pratstund med Jenny Mandal om Gædingalist. ”Grenen ska visa islandshästens genuina särart med uttrycksfulla rörelser och bra gångarter!”.

Som vi redan tidigare kunnat läsa har Gædingafimi bytt namn till Gædingalist. Om vi översätter till svenska så...

Sofia Hallin funderar – Känslig, lugn eller bara missförstådd häst och vad är skillnad mellan Sverige och Island?

Jag fick en fråga om vad som är dom största skillnaderna mellan hästarna som kommer från Island och...

Intervju med Elsa Mandal Hreggvidsdottír om att bli internationell avelsdomare

Igår gratulerade vi Elsa Mandal Hreggvidsdottír till att ha blivit en av 29 internationella avelsdomare. Idag fick vi...

Bellas ridövning vecka 11: Nu blir det galopp! Variera tempo och steglängd.

Väldens härligaste gångart – galopp. Den gör dessutom så mycket nytta för våra hästar. Den här övningen lär...
sv_SESvenska