VM2019: Fyrgång och de första ridbedömningarna

Date:

Under tisdagen startar ovalbanegrenarna på Islandshäst VM i Berlin. Första grenen som går på stadion är fyrgång. Tiden vi har att förhålla oss till är 09.00 och i första startgrupp hittar vi flera svenskar. Clara Olsson och Jessica Rydin är de första svenskarna att entra ovalen. Tillsammans med dem i första startgrupp hittar vi dessutom Herjólfur frá Ragnheiðarstöðum som numer rids av Pascale Kugler. Herjólfur reds på VM 2017 av Erlingur Erlingsson för Sverige.

jessica Rydin och Rosi frá Litlu-Brekku Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren
Erlingurs och Herjólfurs på deras sista tävlings tillsammans Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

I den andra startgruppen, som startar kl 10.00, är det många fina hästar, men den som Ishestnews kommer vara extra nyfiken är den nyexporterade Flaumur frá Sólvangi som rids av Árni Björn Pálsson som tidigare i somras blev isländska mästare i fyrgång. Ekipaget belönades bland annat med 10 för galopp på ovalbanan. I heatet klockan 11.00 får vi se Young Rider Yrsa Danielsson tillsammans med Hector från Sundsby. Dessutom startar Arnella Nyman som representerar Finland på svenskfödde Thor från Järsta. I det fjärde heatet som gör igång kl 12.00 och där får vi njuta av bland annat de svenska mästarna i fyrgång Kristján Magnússon och Óskar från Lindeberg.

Kristján Magnússon och Óskar från Lindeberg Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren

Därefter fortsätter uttagningarna i fyrgång fram tills klockan 17.00. Då börjar första rundan av ridegenskapsbedömning för de femåriga hästarna. Stona kommer att starta och därefter hingstarna. Bland de femåriga hingstarna ska vi hålla lite extra koll på Náttfari från Gunnvarbyn som visas kl 19.10. Lite senare kl 19.50 visas den andra svenska hästen i samma grupp, nämligen Kolgrímur Grímsson från Gunnvarbyn.

Vackre Náttfari från Gunvarbyn

Share post:

Related articles

Hingstadventskalendern lucka 5: Gneisti från Lermansbo

I lucka fem hittar vi fyrgångshingsten Gneisti från Lermansbo (Hrafnaxi frá Vestra-Geldingaholti u. Mysla från Stenholmen ue. Fylkir frá...

Hingstadventskalendern lucka 4: Fengur från Backome

I lucka fyra hittar du Fengur från Backome (Álfur frá Selfossi u. Fjola frá Kirkjubæ ue. Hrodur frá...

Hingstadventskalendern lucka 3: Björgúlfur frá Þverholti

På plats tre, eller snarare plats 22 med 16 betalda stoavgifter hittar vi hingsten Björgúlfur frá Þverholti (e. Ljósvaki...

Intervju med Arnar Bjarki Sigurdarson som berättar om träning, undervisning och massor av annat spännande!

Många av oss har beundrat Arnar Bjarki Sigurdarson när han tävlat på Landsmót och Meistaradeild. Han rider väldigt...