HD-video från Islandshästens Dag

Date:

Den här vackra sagoprinsessan, Lo Wendelius på Dagur från Elinehof,  var den första vi träffade på stallbacken. De hade nyss deltagit i maskeradklassen för barn och fick såklart en islandsfärgad IHD-rosett.

I dag gick Islandshästens Dag av stapeln på Helsingborgs Ridklubb. Det var den nittonde i ordningen så nästa år är det alltså dags för 20-års jubileum för detta uppskattade evenemang som arrangeras av skånska lokalföreningen Gandur. I vanlig ordning bjöd dagen på flera olika tävlingsklasser, show, hingstuppvisning och en hel del passläggningar. I år hade man även en clinic med Johanna Elgholm på programmet, något som blev mycket uppskattat. Johanna gick igenom tre olika ekipage och talade b la om vikten att ha mer fokus på ridbarhet än gångarter med den unga hästen. Hon demonstrerade även hur man uppnår en korrekt sits och och betonade vikten av att ha hästens framdel med sig när man utför olika övningar. Johanna slog också ett slag för galoppen och publiken fick sig ett gott skratt när hon bad en av sina elever att rida lätt i galopp (!)

Johanna Elgholm demonstrerar under sin clinic.

I ridhuset fanns utställare, markandsgata, lottförsäljning med fina priser och gott om möjligeter till förtäring. Runt 150 hästar deltog i dagens firmakeppniklasser och det gällde för domarna  Þórir Steindórsson, Jens Krarup och Anna Jonsson att hålla koll för det var upp till 20 ekipage inne på banan samtidigt. I barnklassen var Gandurs ordförande Maria Hallberg Johansson domare. Alexandra Montan skötte speakerjobbet med den äran och vi  tackar för en mycket trevlig dag.
Vi återkommer med fullständiga tävlingsresultat när vi fått dem men här är en HD-video som förmedlar stämningen från dagen så länge:

 

 

 

Share post:

Related articles

Umeå Icelandichorse Meeting: Intervju med Gummi Einarsson

Just nu pågår ett av årets största islandshästarrangemang i norra Sverige. Umeå Icelandichorse Meeting och Ishestnews har fått...

Isländskt föl med unik färg

Kolla in det här fölet, Prins frá Akurey 2. Han har en mycket unik färg som han ärvt...

Annie Ivarsdóttír och Jamila Berg har också tävlat på Landsmót

Idag fortsätter vi med intervjuerna av svenska Landsmótsryttare, Annie Ivarsdóttír och Jamila Berg. Annie åkte direkt från ett...

Att tävla på Landsmót – svenska ryttare berättar!

Att tävla på Landsmót är något av det största man kan vara med om som islandshästryttare och kraven...