HD-video från Islandshästens Dag

Date:

Den här vackra sagoprinsessan, Lo Wendelius på Dagur från Elinehof,  var den första vi träffade på stallbacken. De hade nyss deltagit i maskeradklassen för barn och fick såklart en islandsfärgad IHD-rosett.

I dag gick Islandshästens Dag av stapeln på Helsingborgs Ridklubb. Det var den nittonde i ordningen så nästa år är det alltså dags för 20-års jubileum för detta uppskattade evenemang som arrangeras av skånska lokalföreningen Gandur. I vanlig ordning bjöd dagen på flera olika tävlingsklasser, show, hingstuppvisning och en hel del passläggningar. I år hade man även en clinic med Johanna Elgholm på programmet, något som blev mycket uppskattat. Johanna gick igenom tre olika ekipage och talade b la om vikten att ha mer fokus på ridbarhet än gångarter med den unga hästen. Hon demonstrerade även hur man uppnår en korrekt sits och och betonade vikten av att ha hästens framdel med sig när man utför olika övningar. Johanna slog också ett slag för galoppen och publiken fick sig ett gott skratt när hon bad en av sina elever att rida lätt i galopp (!)

Johanna Elgholm demonstrerar under sin clinic.

I ridhuset fanns utställare, markandsgata, lottförsäljning med fina priser och gott om möjligeter till förtäring. Runt 150 hästar deltog i dagens firmakeppniklasser och det gällde för domarna  Þórir Steindórsson, Jens Krarup och Anna Jonsson att hålla koll för det var upp till 20 ekipage inne på banan samtidigt. I barnklassen var Gandurs ordförande Maria Hallberg Johansson domare. Alexandra Montan skötte speakerjobbet med den äran och vi  tackar för en mycket trevlig dag.
Vi återkommer med fullständiga tävlingsresultat när vi fått dem men här är en HD-video som förmedlar stämningen från dagen så länge:

 

 

 

Share post:

Related articles

Hos Malin bygger man hästarnas kropp och knopp genom motion i flock. 

Springa fritt utan ryttare är nyttigt och roligt för hästarna. Filmat av Anette Alsterå För Malin Jacobsson som driver Stall...

Gammal är äldst! Och bäst! Eyrún Ýr och 18-årige Hrannar vann Meistaradeildins femgång

De kom sist in till finalen med lite strul i passläggningarna men i finalen visade de var skåpet...

Uttagningskriterierna för Svenska islandshästförbundets landslagstrupp är nu klara

Uttagningskriterierna för Svenska Islandshästförbundets landslagstrupp 2024 är nu klara. Uttagningarna av landslagsgruppen organiseras och genomförs av Uttagningskommittén (UK)...

Sammansvetsat gäng är i full gång med att arrangera NM 2024. Fram till 1 mars kan du köpa rabatterade biljetter!

Planerar du att åka till NM 2024? I år är Danmark värdnation och tävlingarna går av stapeln i...