HD-video från Islandshästens Dag

Date:

Den här vackra sagoprinsessan, Lo Wendelius på Dagur från Elinehof,  var den första vi träffade på stallbacken. De hade nyss deltagit i maskeradklassen för barn och fick såklart en islandsfärgad IHD-rosett.

I dag gick Islandshästens Dag av stapeln på Helsingborgs Ridklubb. Det var den nittonde i ordningen så nästa år är det alltså dags för 20-års jubileum för detta uppskattade evenemang som arrangeras av skånska lokalföreningen Gandur. I vanlig ordning bjöd dagen på flera olika tävlingsklasser, show, hingstuppvisning och en hel del passläggningar. I år hade man även en clinic med Johanna Elgholm på programmet, något som blev mycket uppskattat. Johanna gick igenom tre olika ekipage och talade b la om vikten att ha mer fokus på ridbarhet än gångarter med den unga hästen. Hon demonstrerade även hur man uppnår en korrekt sits och och betonade vikten av att ha hästens framdel med sig när man utför olika övningar. Johanna slog också ett slag för galoppen och publiken fick sig ett gott skratt när hon bad en av sina elever att rida lätt i galopp (!)

Johanna Elgholm demonstrerar under sin clinic.

I ridhuset fanns utställare, markandsgata, lottförsäljning med fina priser och gott om möjligeter till förtäring. Runt 150 hästar deltog i dagens firmakeppniklasser och det gällde för domarna  Þórir Steindórsson, Jens Krarup och Anna Jonsson att hålla koll för det var upp till 20 ekipage inne på banan samtidigt. I barnklassen var Gandurs ordförande Maria Hallberg Johansson domare. Alexandra Montan skötte speakerjobbet med den äran och vi  tackar för en mycket trevlig dag.
Vi återkommer med fullständiga tävlingsresultat när vi fått dem men här är en HD-video som förmedlar stämningen från dagen så länge:

 

 

 

Share post:

Related articles

De kom, de sågs i passage, de segrade! Olil och Glampi vann kvällens gædingalist

Och inte bara passage utan även ökad tölt, samlad tölt, explosiv galopp och tillbaka till samling. I kvällens...

Islandshästens dag är tillbaka den 26 mars i Helsingborg

  Äntligen är det dags för Islandshästens dag i Helsingborg igen. Liksom många andra event fick tävlingen ställas in...

En pratstund med Jenny Mandal om Gædingalist. ”Grenen ska visa islandshästens genuina särart med uttrycksfulla rörelser och bra gångarter!”.

Som vi redan tidigare kunnat läsa har Gædingafimi bytt namn till Gædingalist. Om vi översätter till svenska så...

Sofia Hallin funderar – Känslig, lugn eller bara missförstådd häst och vad är skillnad mellan Sverige och Island?

Jag fick en fråga om vad som är dom största skillnaderna mellan hästarna som kommer från Island och...
sv_SESvenska