Veterinärstudent Julia bloggar: God fortsättning!

Date:

Mitt ungsto Alfa från Raudhetta gård (nu några modeller större), vars inridning kommer att påbörjas i sommar. En av sakerna att se fram emot det här året!
Mitt ungsto Alfa från Raudhetta gård (nu några modeller större), vars inridning kommer att påbörjas i sommar. En av sakerna att se fram emot det här året!

Året 2016 har skålats in och nästa vecka drar skolan igång igen. Jag har hunnit vara hemma på jullov hemma på västkusten i ungefär tre veckor, men ordet ”lov” borde kanske stå inom citationstecken. Vi har två tentor i mitten av januari och en inlämningsuppgift som vi arbetat med under ledigheten.

Trots en del att plugga så har jag ändå hunnit njuta av livet och ledigheten här hemma. Det gäller att passa på att träffa kompisar hemifrån, många av dem bor och pluggar också i andra städer men är hemma hos familjen över jul.

Jag har också hunnit med att jobba litegrann. På Raudhetta Islandshästar har vi haft ridläger och kurser för både barn och vuxna. Det var en riktig energikick att komma igång och undervisa igen och trots långa dagar i en kall och blåsig paddock fylldes energimätaren på så pass mycket att det inte alls kändes betungande att ägna kvällstimmarna åt tentaplugg.

Några galopper i ett idylliskt vinterlandskap fyllt med pudersnö har vi väl inte varit direkt bortskämda med hittills denna vinter, men för min del har det inte gjort så mycket. Jag har fått möjligheten att rida många helt fantastiska hästar under lovet och då spelar det ingen roll att det ibland både har regnat och blåst på tvären. Jag har njutit varenda sekund!

Något som grämer mig är att ridning är så mycket färskvara. Under terminerna i Uppsala rider jag så mycket jag hinner, men det blir bara några dagar i veckan. Det är inte utan frustration jag inser att bålstyrkan, stabiliteten och fram för allt koordinationen hos mig som ryttare brister allt oftare under ridpassen sedan jag började studera. På de fronterna är ridning helt klart en färskvara. Som nörd och entusiast ser jag därför till att spendera mycket tid i sadeln när jag är hemma. Jag väljer att tro att en stark vilja och ett stort intresse kan ta en människa hur långt som helst. Oavsett om det gäller att komma in på sin drömutbildning eller att bli en duktig ryttare. Men ja, kanske ett gymkort år 2016 vore på sin plats för att inte vara tillbaka på ruta ett när sommaren kommer?

Jag önskar alla islandshästvänner ett fortsatt fint nytt år.

 

 

Share post:

Related articles

Resultat från Islandshästens Dag

    Här är alla resultat från Islandshästens Dag som arrangerades av Gandur islandshästförening i Helsingborg. Resultat Islandshästensdag 2024 Lättklass Barn:  Final Placering Ryttare...

Enastående final på Meistaradeildin

Igår var det finalkväll i Meistaradeildin. Den är uppdelad i två grenar, Tölt T1 och 100m pass. Nivån på...

Finalresultat från Rickebasta

Här hittar du alla resultat från Rickebastas "grand finale" dag i sin egen Mästarcup. Hobby vuxenlag Placering 1 Team Väsby Stuteri 2...

Specialerbjudande: Beställ den isländska hingstkatalogen via Ishestnews

Är du intresserad av avel och uppfödning? I morgon kommer den isländska hingstkatalogen ut och via oss på...