Vesturs Gaedingakeppnikval

Date:

 

Johannes Larsson och Theyr ledde uttagningen i T3.  Foto: Helen Sandberg
Johannes Larsson och Theyr ledde uttagningen i T3.
Foto: Helen Sandberg

Tillbaka i Sverige en stund för i helgen var det Gaedingakeppnikval inför SM i Mönsterås. Domare var Barbro och Otto Beckström samt Stina Hauchild. Töltgrenen dömdes av Janne Ljungholm samt Barbro och Otto.

Det verkar som intresset för Gaedingakeppni ökat, både bland tävlande och publiken. Det är roligt för publiken med mer fart och fläkt och en tävlingsform där man koncentrerar sig på det som är bra hos hästen. Roligt är också att vi får se nya hästar och oprövade kort. Ibland kan det bli lite väl glatt, något som en del fick känna på genom att hamna på marken, eller inte få den gångart som var planerad.

A-flokk hade hög klass. Vann gjorde välkände Prins fra Wreta med Ragnar “Raggi” Augustsson  och poängen 8.27. Nör från Bucherbach och Eva-Karin Bengtsson knep andaplatsen efter en snygg ritt med 8.19. Trea blev Glaeda från Hvidagården och Madelen Johansson, 7.97.

 

I B-flokk segrade Salka från Lindvallen och Jenny Tommelstad med poängen 8.24 följd av Thyrill frá Strandarhjaleigu och Therese Johansson, 7.93. Trea blev Snaefaxi från Dirhuvud och Marcus Johnsson, 7.93.

 

Inför finalen i T3 ledde Johannes Larsson och hans nya Theyr frá Leirulaek, 6.60, men ekipaget valde liksom många andra att stryka sig från finalen som vanns av Olivia Helltén på Soli från Rolsta med 5.61.

YR-klassen vanns av Cecilia Olsson på Aegir frá Móeidarhvoli, 8.00. Tonårsklassen vann Filippa Helltén på Raudskeggur frá Brautartungu med 8.30 följd av sig själv på Vindur frá Hrísbú denna gång, 8.18

Barnklassens vinnare hette Natahalie Sandberg på Flottur från Anneberg.

 

... följd av Rebecka Fritzell på Flottur
Barnklassen vanns av Kolinna frá Leiðólfsstöðum och Nathalie Sandberg. Foto: Helen Sandberg

 

...följd av Flottur från Anneberg och Rebecka Fritzell. Foto: Helen Sandberg
…följd av Flottur från Anneberg och Rebecka Fritzell.
Foto: Helen Sandberg

 

 

 

 

 

 

Share post:

Related articles

Fákshólar och Þúfur utsedda till Årets avelsgårdar

  Under helgen hölls den årliga isländska avelskonferensen i Reykjavik och det var lokalföreningen Fákur som var värd för...

SIHS 2023: “Det bästa vi gjort hitintills” säger Ylva Hagander om islandshästshowen på SIHS

Islandshästarnas shownummer på Friends Arena i helgen var något alldeles extra. En härlig snöflingekoreografi, effektfulla kostymer med LED-dioder...

SIHS 2023: Besök i montern hos SIF Fritidssektion

Det råder hästfest och full kommers på SIHS i helgen. Ishestnews gjorde ett besök hos SIF Fritidsektion för...

SIHS 2023: Äntligen svensk seger i World Cup

I kväll avgjordes finalerna i World Cup tölten på Friends Arena. Först ut var B-finalen där det var...