Vestur Regional

Date:

 Det är något visst med Sävebanan. Tänk en fläkt för filminspelningar, en sådan där som används för att framkalla svår storm på vita duken. Gårdagens tävling var inget undantag, iskalla vindar blåste på tävlande, publik och funktionärer. Lite regn på tvären mot slutet av dagen spädde på iskylan lite ytterligare. I övrigt börjar Säve att bli en riktigt fin och välpreparerad bana och att ha kök, toaletter och en fast sekretariatsvagn gör ju inte banan sämre.

Vi fick se många fina ekipage på Vestur Regional som såklart dömdes efter de nya reglerna. Tävlingen flöt på bra och de flesta klasserna började tidigare än planerat.

T3 Tölt vanns av Ann Kruse på fuxhingsten Eldur frá Leysingastödum med 5.43.

Ann och Eldur Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Ann och Eldur
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se

T1 Ungdom kneps av Filippa Helltén på Máni frá Galtanesi, med 5.83 och samma gren för vuxna av Anna Funi Jonasson på Garri frá Fitjum med fina 6.57. Strax efter kom Julia Ling med Hamar frá Litla-Hamri, 6.50 och Helen Gustavsson på Fjodor från Sundsby, 6.47. Alla tre visade på fina ritter och det var tydligt hur god ridning premieras av de nya bedömningsreglerna. Dessutom kavlade de till SM eftersom kvalgränsen i T1 är 6.40.

Samspelta Anna och Garri vann T1. Foto: Yvonne Benzian/Ishestnews.se
Samspelta Anna och Garri vann T1.
Foto: Yvonne Benzian/Ishestnews.se

Tölt på lång tygel, T2 har kvalgränsen 5.80 för ungdomar och 6.20 för vuxna. Det var något som den delade förstaplatsens Filippa Helltén på Höfdi frá Flekkudal och Cecilia Hellberg på Blaeja frá Skaney, både 6.30 klarade med god marginal. Även tredjeplatsens Olivia Helltén på Krókur frá Efri-Raudalaek kvalade med poängen 5.97.

Bland de vuxna fick Louise Löfgren på hennes  Glói far Nöddegården högst poäng, 7.33 och dev är därmed med god marginal kvalade till SM. Kristjan Magnusson på Stimbill frá Varmadal, 6.77 och Helga Haraldsdottír på Stormur frá Hemlu, 6.70 får också förbereda sig på en lång färd till Wången i sommar.

Lollo och Glói tog högsta poängen i T2 framför sin sambo...
Lollo och Glói tog högsta poängen i T2 framför sin sambo…
Stjáni på Stimbill. Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Stjáni på Stimbill.
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se

I fyrgång V1 är kvalgränserna till SM 6.40 för vuxna och 6.00 för ungdomar. Det innebär att Helene Gustafsson på Fjodor från Sundsby, 7.07, Louise Löfgren på Glói, 6.90 och Julia Ling på Hamar, 6.73 kvalade in till SM.

Helene Gustafsson på Fjodor från Sundsby fick högst poäng i fyrgången. Foto: Isabella Mena Winkler
Helene Gustafsson på Fjodor från Sundsby fick högst poäng i fyrgången.
Foto: Isabella Mena Winkler/ishestnews.se
Julia Ling på Hamar visar trav med sväv. Julia imponerade med sin fina mjuka ridning.
Julia Ling på Hamar visar trav med sväv. Julia imponerade med sin fina mjuka ridning.

Bland ungdomarna kvalade Filippa Helltén på Máni och Cecilia Hellberg på Baeja till SM, båda med 6.20.

Kvalgränserna till SM i femgång är 5.90 för vuxna och 5.40 för ungdom. Även här blev det flera som kvalade nämligen Kristjan “Stjáni” Magnusson på välkände Hrekkur från Hålåsen, 6.73, Helga Haraldsdottír på Stormur frá Hemlu, 6.40 bland de vuxna och Marcus Jonsson på Seifur far Hestasýn som efter en jämn och fin uppvisning fick 5.90, samt Olivia Helltén på Krókur som så här i början på sin bekantskap ändå fick hela 5.67.

När femgångsgrenarna gick av stapeln regnade det så mycket att fotograferna fick lämna kamerorna inomhus.

Frusna med skallrande tänder var det dags att åka hem.

Alla resultat hittar du här!

 

 

 

 

 

 

 

Share post:

Related articles

Utlottning av SIHS-biljetter bland Ishestnews prenumeranter

Den 30 November till den 3 December är det dags för den årliga upplagan av Sweden International Horse...

I huvudet på en höbonde – grässorter påverkar men vädret har en enorm betydelse

Ishestnews har besökt höbonden David Ivarsson på Stora Bränna som levererar cirka tiotusen hösilagebalar till stall i...

Sist ut av svenskarna som ridit Landsmót – Eyvindur Mandal och Sandra Stefánsson

De två sista i vår presentation av svenska ryttare som ridit Landsmót är Eyvindur Mandal och Ishestnews egna Sandra Stefánsson. Ifall...

Missa inte Hippologprogrammets liveclinic med Eyjólfur Isólfsson

Den 14 oktober har Hippologprogrammet, Sveriges enda universitetsutbildning inriktad på häst, en liveclinic via Facebook med adjungerad professor...