Vaengur KM

Date:

Paula Johnsson och Austursteinn hade en toppendag. Foto: Henrik Johnson
Paula Johnsson och Austursteinn hade en toppendag.
Foto: Henrik Johnson

I strålande sommarväder gick Vaengur KM av stapeln i helgen och Sävebanan Göteborg Horse Park visade sig från sin bästa sida.

Tävlingen var smart uppdelad i två dagar. Under lördagen gick alla lättklasserna inklusive finalerna, på söndagen var det de ordinarie klasserna som tävlades i. Ett bra upplägg för alla inblandade, framförallt hästarna som bara behöver vara på plats under en enda dag.

Lördagens mesta segrare blev Paula Johnsson på hästen med “häftiga färgen” Austursteinn från Hornsberg. De vann både V3 (fyrgång) med 5.54 och tölten med 5.67. Ungdomsvinnare blev i V3 Olivia Helltén på fina Silfra från Rosendal. Tror minsann att storasyster Filippa får passa sig framöver. Tölten vann Julia Ling på sin egen Upplyfting frá Skuggabjörgum.

Förstaplatsen på söndagens tölt T3 knep Fanny Vas på Galdúr frá Stóra-Ási, 6.50. T4 (samma som T2, dvs med lång tygel fast med flera ekipage på banan) vanns av Emma Aunde på Serkur frá Árbakka. 6.54. Emma och Serkur ställde sig också överst på prispallen i 4-gång, denna gång med poängen 6.50. Därmed blev ekipaget Vaengurs vuxna klubbmästare 2013. Och inte nog med det, Emma fick även tävlingens Feather Prize för harmonisk ridning.

Emma och Serkur. Både klubbmästare och Feather Prize-vinnare.  Foto: Lars Aune
Emma och Serkur. Både klubbmästare och Feather Prize-vinnare.
Foto: Lars Aune

Bäst i 4-gång ungdom blev Cecilia Olsson på Thór frá Vindási med 6.13.

Femgången vanns av Linda Antonsson på Harkur vom Schlossberg, med strålande poängen 6.40. Bland ungdomarna vann Martina Andreasson på Loki från Lind. Martina är välbekant inom Vestur där hon, med hjälp av många entusiastiska medlemmar, ordnat två uppskattade ungdomsläger. Och som också så fint hjälpte en konkurrent att få sin häst till passbanan på SM!

Vaengur KM hade också Speedpass på programmet. Den rafflande grenen vanns av Marie Bergqvist på Álfur från Saxeröd med tiden 10.94.

Ungdomsklubbmästare i Vaengur blev Filippa Helltén på Vindur frá Hrisbú. Klubbmästartiteln ges till den som haft högst poäng i uttagningen.

Alla resultat hittar du här!

Share post:

Related articles

– Just nu rider jag mycket i grundgångarterna och försöker få hästarna mer ridbara och lösgjorda, säger Madelen Johanson

Madelen Johanson tävlar både islandshäst på Elitnivå och dressyr på varmblod. Nyligen var vi på en heldagsclinic med henne...

Jóhann Skúlason förlorar sitt domsmål

M Nyligen dömdes det i Jóhann Skúlasons mål där han överklagat isländska ridsportförbundets beslut att utesluta honom från landslaget....

Lollo planerar att tävla Týr och nya tävlingshästen Aron

Louise Löfgren är en van tävlingsryttare sedan barnsben. Hon är uppvuxen med islandshästar på Raudhetta Gård som hon...

Hjärnan, kunskap och riktigt bra hästar är avlarens bästa vän! En pratstund med Olil Amble om avel, tankar kring visningar och annat.

Olil Amble och Bergur Jónsson bor på gården Sydri Gegnishólar där de bedriver sin hästverksamhet i företaget Gangmyllan....