Vaengur KM

Date:

Ishestnews fotografs kamera är på reparation så istället får en iPhone-bild på Suzanne Adamssoms-Vas häst med hemstickat täcke illustrera Vaengur KM. Dottern Fanny håller i grimskaftet.

Vaengur Islandshästförening hade delat upp sitt KM i två dagar. I lördagens rejäla blåst kämpade lättklassekipagen i antingen rejäl med- eller motvind. Domarsekreterarnas arbete bestod bland annat i att hålla papper och annat i domarbåsen.
Malin Lundin på Náttfaradis från Stubbekas vann både Lätt 4-gång med 5.67 och Lätt Tölt med 6.09. Bland ungdomarna var det Filippa Helltén på Sokki Frá Bakkakoti som tog hem Lätt 4-gång med 5.92, medan hennes syster Olivia Helltén knep förstaplatsen i Tölt ungdom på Soli från Rolsta 6.09.

Söndagen startade med sol som så småningom byttes mot iskyla och duggregn. Filippa Helltén hade e bra dag igen och vann V2 U 4-gång Ungdom på sin fina “Skägget”, Raudskeggur frá Brautartungu med 6.63. Den vuxna motsvarigheten vann Fanny Vas på Galdur frá Stora-Ási efter en fin uppvisning. De fick 6.30.
Även 5-gången gick till Filippa Helltén denna gång på Vindur frá Hrisbú med poängen 6.29. Bästa vuxna kom på tredje plats; Suzanne Adamson-Vas på Telka frá Dalbae på 5.29.
Tölt Ungdom vann Emma Jünke på Gauti från Äppellunda med 5.89 och bland de vuxna ännu en gång Fanny Vas på Galdur på poängen 6.05.
Så till sist tölt på lång tygel, T4. Här trodde vi länge att vinsten skulle gå till Filippa helltén på Vindur frá Hrisbú som gick som tåget tills han tyckte att det var grönare på andra sidan staketet och klev ut från banan. Synd, för det såg riktigt fint ut. Vinsten gick ändå till Filippa på Raudskeggur med 6.08.

Att ha en bra helg på Vaengurs KM resulterar i ett vandringspris för högsta poäng under tävlingen. Det är inte svårt att gissa vilka som fick priset.
Bland ungdomarna fick Filippa Helltén den fina keramikskäcken från Skomakarns. Eftersom det var Filippas tredje inteckning i priset så får hon behålla det.
Fanny Vas fick vandringspriset för vuxna.

Filippa Helltén får vandringspriset av Margareta Svahn och Lena Liedberg.
Fanny Vas med sitt fina vandringspris.

Share post:

Related articles

Spännande utbildningsseminarium på gång. Nya forskningstudier om ryttarens vikt och hästars påverkan på människor

  I januari 2024 kommer Isländska Ridsportförbundets (LH) utbildningskommitté och Horses of Iceland arrangera en serie onlineseminarium på temat ...

“Toppur mår bra, han är pigg och glad”- en pratstund med Jamila Berg

  Ishestnews har fått en pratstund med landslagsryttaren Jamila Berg som så oturligt fick avbryta sin A-final i tölt...

Sadlar – del 2: En sadel som passar ryttaren

I del 1 av vår artikelserie om sadlar koncentrerade vi oss på hur sadeln passar hästen. Nu är...

Isländska barn samlade ihop pengar för att besöka SIHS

  26 barn från lokalföreningen Sprettur på Island har under ett helt års tid haft ett gemensamt mål. Att...