Topphingstar, futurity class och spännande tävlingar kommer vi få se på Elmia Icelandic Power

Date:

Sólon frá Thúfum med 10 för ridbarhet kommer att vara med på Elmias hingstshow.

Snart är det dags för Icelandic Power i samband med Jönköping Horse Show. Utöver tävlingarna kommer vi att få se några spännande nyheter. Vi har fått en pratstund med Rebecca Jónasson, ansvarig för tävlingarna.

Nils-Christian kommer att tävla.
Foto: Photohestur/Sabina Svenningsson

Först till tävlingsdeltagarna. Först i veckan kommer det att bli helt klart med vilka som kommer att deltaga, men redan nu vet vi att Nils Christian Larsen, Bernt Severinsen, Vignir jonasson, Katie Sundin Brumpton, Kristijan Magnusson, Magnus Skúlason och James Faulkner kommer att vara med.

Likaså Stjáni
Foto: Photohestur/Sabina Svenningsson

Nytt för i år är en hingstshow med några spektakulära hingstar. För första gången utanför Island kommer vi att få se Sólon frá Thúfum (e. Trymbill frá Stóra-Ási u. Komma frá Hóli v/Dalvik ue. Hródur frá Refsstödum). Sólon har en fantastisk ridbedömning på 9.11 med 10 för ridbarhet och 9.5 för tölt samt 9 för trav, pass, helhetsintryck och sakta tölt. Hans totalbedömning är 8.90.

Sólon är pappa till Strengur frá Thúfum som blott fyra år gammal fick en bedömning på 8.65 och som vi skrivit om här.

Sólon ägs av Tine Terkildsen och Jørgen Svendsen.

Hátindur, här med Árni Björn i sadeln.

En annan fabulös hingst som kommer är 6-årige Hátindur frá Álfhólum (e. Skýr frá Skálakoti u. Kolka frá Hákoti ue. Ikon frá Hákoti). Hátindur visades i år till 8.48 i ridegenskaper och 8.43 för sin exteriör med 9 för ridbarhet.. Ägare är Boivie Islandshästar.

Även Eldjárn frá Skipaskaga (e. Jarl frá Árbäjarhjáleigu u. Glima frá Kaldbak), ägare Martina Williams och James Faulker kommer att vara med. Eldjárn är bedömd till 8.72med 8.71 för ridegenskaper och 9 för tölt, pass, ridbarhet och helhetsintryck, samt 8.74 för sin exteriör med 10 förman och svans, samt 9.5 för benkvalitet.

Snart får vi veta de övriga av de 10 hingstarna som kommer att visas.

Nyhet nummer två är en så kallad Futurity class, där unga förmågor kommer att tävla. Nina Bergholtz kommer att guida publiken i vad de här unga talangerna har för för- och nackdelar. Jättespännande!

Mer information om Icelandic Power hittar du på www.jonkopinghorseshow.se

 

 

Share post:

Related articles

Sammansvetsat gäng är i full gång med att arrangera NM 2024. Fram till 1 mars kan du köpa rabatterade biljetter!

Planerar du att åka till NM 2024? I år är Danmark värdnation och tävlingarna går av stapeln i...

SIF Avel bjuder in till gratis Worldfengurwebinar den 4 mars

    WorldFengur, databasen där i stort sett hela världens islandshästar är registrerade är en magisk kunskapsbank, även för dig...

Film: Louise Löfgrens och Filippa Hellténs hela clinic från Eurohorse

  Vi har fått möjlighet att publicera Louise Löfgrens och Filippa Hellténs clinic från Eurohorse. Under clinicen visar och förklarar Louise och...

IceFoal- Ny officiell sajt för unghästmönstringar

    Den nya sajten IceFoal som är specialutformad för föl och unghästmönstringar laserades officiellt i veckan. Det är avelsledaren...