Topp tre tillbaka på Tölt on Ice 2017

Date:

Jói Skúlason kommer tillbaka 2017. Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/www.toltaren.wordpress.com

 

Snart är det dags för tredje upplagan av Tölt on Ice. Även i år kommer alla de främsta islandshästryttarna i Norden till Kungsbacka ishall för att tävla. De tidigare åren har det varit en hård strid mellan tre ryttare i toppen, och alla tre möts även i år. Kommer Jóhann Rúnar Skúlason att kunna försvara sitt istöltguld när han åter ställs mot regerande världsmästaren i tölt Vignir Jónason och nordiske mästaren Bernt Severinsen? Det får vi veta lördagen den 25 mars, när ishallen åter fylls av islandshästar, ryttare, utställare och inte minst en kunnig och entusiastisk publik.

Förutom att presentera de stora namnen inom islandshästsporten vill Tölt on Ice även bidra till att nya och mer okända namn får chansen att visa upp sig för en större publik. Därför har man i år också delat ut Wild Cards till de regerande klubbmästarna i grenen T3 i de sju största islandshästklubbarna i Sverige. De som antagit utmaningen är Mette Lund Lindberg (Ófeigur/Norra Skåne), Filippa Hammarlund (Hrimfaxi/Örebro län), Emil Sundström (Landi/Bohuslän), Carina Morén (Frigg/Skaraborg), Jenny Wiström (Stormur/N Stockholm, Uppland) och Ia Hedberg (Gandur/Västra Skåne). Den lokala klubben Vinir för norra Halland och södra Göteborg har tyvärr fått tacka nej, eftersom klubbmästaren befinner sig utomlands i mars.

-Jag ser väldigt mycket fram mot Tölt on Ice! Det blir fantastiskt roligt att få starta säsongen tillsammans med elitryttare från hela Norden, säger Mette Lund Lindberg som tävlar för Ófeigur i Skåne.

Liksom Vignir Jónasson. Sofie Lahtinen Carlsson/www.toltaren.wordpress.com

Tävlingarna kommer att följas och kommenteras från speakerbåset av den internationellt anlitade och kunnige Henning Drath från Tyskland, och Jennifer Erlandsson som blev en av de mest populära deltagarna i 2016 års ”Bonde söker fru”. Jennifer är själv en hängiven entusiast inom islandshästvärlden..

-Tölt on Ice visar verkligen upp islandshästen när den är som bäst, paketerat både som tävling och show med magisk känsla. Det vill man inte missa! För mig är det en ära att få vara del av detta urhäftiga evenemang, säger Jennifer Erlandsson.

All information om tävlingarna finns på www.toltonice.com

Share post:

Related articles

Meistaradeildins fyrgång – Adalheidur och Flóvent vann överlägset

Årets första deltävling i Mästarcupen var fyrgång. Så här i januari brukar ju hästarna vara lite trötta men...

Intervju med Susanne Johansson, ridande polis och islandshästryttare

Susanne Johansson är ridande polis i Göteborg. Och har islandshästar hemma på gården. En spännande kombination, eller hur?...

Rabatt på prenumeration hos Alendis TV som sänder Mästarcupen, VM, Icehorse festival, isländska tävlingar och avelsbedömningarna och annat

I ett samarbete med Alendis TV kan vi erbjuda Ishestnews prenumeranter 15 procents rabatt den första månaden på...

Hemma hos Cecilia Nancke och Kristján Magnússon – harmoni och full fart på samma gång

Vi har lite svårt att hitta till Hebergs Borgasgård där vi kör bland Halländska fält med gårdar utspridda...
sv_SESvenska