Tölt in Harmony-tävling på Kalvefalls

Date:

Vinnarna i TH1 Foto: Elina Forsell
Vinnarna i TIH Från höger 1. Jenny Hedman med Gloi frá Sölvabakka, tvåan Carina Morén med Orion från Lind samt Malin Lindström Pryssander med Ljosi från Ljunghem.
Foto: Elina Forsell

Idag har Kalvefalls första Tölt in Harmony- tävling gått av stapeln i strålande solsken. Det var både nivå 1 och nivå 2 som det tävlades i under dagen. I nivå 1 var det 16 starter och i nivå 2 var det 11 starter. Domare för dagen var Lena Lennartsson med Trausti Þór Gudmundsson som bisittare.

Det var en stor blandning av ryttare, det var både de mer erfarna ryttarna som tidigare tävlat och det var de ryttare som ridit i cirka ett halvår. Det var härligt att se denna blandning av ekipage där det visas att alla oavsett nivå kan vara med på en tävling!

Vinnare i Tölt in Harmony nivå 1 blev Jenny Hedman med Gloi fra Sölvabakka med 6,0 i poäng, precis efter med poängen 5,9 kom Carina Morén med Orion från Lind och trea blev Malin Lindström Pryssander med Ljosi från Ljunghem på poängen 5,3.

I nivå 2 var det Emma Örtendahl med Gustur från Ljunghem som tog hem vinsten på poängen 5,4, strax därpå kom Jenny Hedman med Gloi fra Sölvabakka på 5,3 poäng. Tre här blev Jeanette Fridolf med Lind vom Barghof med poängen 5,0.

Vandringspriset går till den deltagaren som vinner Tölt in Harmony nivå vilket då i år gick till Jenny Hedman! Vandringspriset talar även för att det kommer att bli fler TiH tävlingar på Kalvefalls.

Publiken bidrog till en härlig stämning på tävlingsplatsen och lunchen som serverades på Kalvefalls egen krog var fantastisk god. Stort grattis till alla som var med och tävlade idag! Och tack till Åsa & Olle som anordnade denna härliga tävlingsdag.

Tack Kajsa Roslund för text!

 

Emma Örtendahl, vinnaren av TH2 Foto: Elina Forsell
Emma Örtendahl på Gustur från Ljunghem, vinnaren av TH2
Foto: Elina Forsell
Domarna in action Foto: Elina Forsell
Domarna in action
Foto: Elina Forsell
Tvåa i TH1, Carina och Orion Foto: Elina Forsell
Tvåa i TH1, Carina och Orion
Foto: Elina Forsell

Share post:

Related articles

– Att bli arg på rädslan är som att hälla bensin på elden, säger Linda-Marie Lundqvist, legitimerad pyskolog

Linda-Marie Lundqvist har jobbat med islandshästar, gått ett år på Hólar och är legitimerad psykolog. Efter en ridolycka...

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...