Tölt in Harmony-kurs, en lyckad dag!

Date:

Nöjda deltagare i Tölt in Harmonykursen med kursledaren Åse Ericson i mitten. Foto: Christina Olsson
Nöjda deltagare i Tölt in Harmonykursen med kursledaren Åse Ericson i mitten.
Foto: Christina Olsson

De båda islandshästföreningarna Djarfur och Vaengur, från Kungsbackaområdet och södra Göteborg kommer under 2014 att genomföra flera aktiviteter tillsammans. Planerna är att de båda föreningarna 2015 ska gå samman till en förening och aktiviteterna är ett led i att lära känna varandra mer och förena krafterna.

Så lördagen den 3 maj samlades 15 ryttare och flera åskådare på Stall Klevsvik för en kursdag i Tölt in Harmony med kursledaren Åse Ericson. Temat var att “det är lätt och det är kul“! Dagen startade med en teoridel där Åse berättade om de olika delarna i programmet och även gick igenom utbildningsskalan så att alla förstod vad den innebär. Sedan var det dags  att träna på programmen i travgymnasiets gigantiska paddock där en bana för nivå ett och nivå två var uppritad med kalk.

Utbildningsskalan
Utbildningsskalan

Jag tror att de flesta av deltagarna tyckte det var riktigt roligt, och en blandning av både lätt och svårt. Under programmet blir det tydligt vilka fördelar varje ekipage har, men också bristerna blommar ut. Vi fick också uppleva att även om programmet är enkelt så är det inte lika lätt att komma ihåg var i programmet man är. Ett varv för lite eller mycket var frestande för flera.

Nu var stämningen prestigelös, glad och generös så några missar togs med ett leende och alla vet vad de bör träna på.

Lite oväntat var att det var väldigt kul att titta på, speciellt som kursledaren Åse gav utvecklande kommentarer till ryttare och publik. Dagen avslutades med en tävling där alla fick poäng och kommentarer.

Mer information om Tölt in Harmony hittar du här!

Share post:

Related articles

Resultat från Skånska Mästerskapen

  I helgen gick de Skånska Mästerskapen av stapeln på vackra Margaretehof i Skåne. Det var varma och dammiga dagar...

Östsvenska Mästerskapen – ÖSM, första delen är klar

Östsvenska Mästerskapen är i full gång på Gerstorpsbanan strax utanför Lindköping. Tävlingen innehåller både sportgrenar liksom gædingakeppni. De...

Icelandic Breeding: Auðholtshjáleiga

First out in our breeding series is one of Icelands most wellknown and successful breeders, Gunnar Arnason, Kristbjörg...

Fyrgångstoet Miljón fra Berkåsa högst bedömd i Norge

  Vid årets första avelsvisning i vårt kära grannland Norge visades 13 hästar och därav 12 till en totalbedömning....