Succé för Lev Rosa

Date:

Prisutdelning i T3

I helgen var det dags för Lev Rosa, välgörenhetstävlingen där alla intäkter oavkortat går till Rosa Bandet. Tävlingen gick på fina Bergsgården i Forshaga. Fint väder, ett trevligt arrangemang och en stor summa pengar sammanfattar dagen på ett bra sätt, och nu hoppas arrangörerna att fler uppmuntras till att anordna liknande tävlingar i framtiden.

Dagen var onekligen en succé och tack vare många generösa bidrag kan tävlingen nu skänka nästan 20 000 kronor till Bröstcancerfonden. En summa som ingen av arrangörerna förväntat sig.
   – Såklart vi hade hoppats att vi skulle få in en bra summa, men att vi i slutvändan skulle kunna skänka så här mycket känns otroligt roligt. Det känns som tävlingen verkligen levde upp till sitt syfte, berättar Johanna Wingstrand, en av arrangörerna.

Rosa var temat för tävlingen och många deltagare valde att dagen till ära klä sig i färgen.

Tack vare alla generösa sponsorer kunde tävlingen även stoltsera med fina priser i alla klasserna. Bland annat bidrog Backome med täcken till alla vinnaren, G-boots skänkte ett par boots till vinnaren av varje klass och Hestbolaget och Equality Line stod för 2:a och 3:e priset i samtliga klasser

   –  Att dagen blev så lyckad berodde på alla funktionärer, deltagare och sponsorer som ställde upp och bidrog till tävlingen. Utan dem hade det inte kunnat bli så bra.

Det imponerande prisbordet

Grenarna för dagen var tvågång, T8, T3, V5, V2 och F2. I tvågång segrade Maria Åmberg med Sunna från Stockbären och i V5 vann Erika Frisk med Gneisti från Lillängen. Elise Harrysson deltog tillsammans med stoet Erna från Stenholmen och de knep segern i både T8 med 6,50 och i F2 med 5.83. I T3 deltog Johanna Wingstrand med sin veteran Herkules fra Pegasus och efter en flott visning vann de på totalpoängen 7,0. I V2 visade Inga Mattson Jensen och stoet Fold frá Midsitju upp ett jämt program och de fick åka hem med ett fint segertäcke. Domare för dagen var Johanna Asplund och Eva Wikström.

Redan nu planerar arrangörerna, Johanna Wingstrand, Victoria Österberg, Linnéa Brofeldt och Erika Dijkstra, för liknande tävlingar i framtiden, och de hoppas att fler ska vilja göra samma sak.

 

   –  Vi hoppas att vårt initiativ ska uppmuntra fler till att anordna tävlingar i samma syfte som Lev Rosa, att genomföra en rolig tävling och samtidigt samla in pengar för ett gott ändamål.

Inga Mattson Jensen och Fold frá Midsitju segrade i V2

Arrangörerna bakom Lev Rosa skulle vilja tacka samtliga sponsorer för deras bidrag:

Backome
G-boots
Hestbolaget
Equality line
Värmlands Hästsjukhus
Anettes sadelmakeri
Kentauren Coaching
Linnea Kristine Islandshästar Färjestads rid-och trav Kalvbergsåsens islandshästar Stora Enso
Lillgårdens islandshästar Skymnäshagen
Spelnästorps Islandshästar Prästgården
Hedlunds blommor
Jösse Hundtjänst
Walk the line tattoo
Ica Mossbergs

Stora prisrosetter blev det till vinnarna. Här Elise Harrysson med Erna.
Tävlingen drog mycket publik. Här syns Emma Karlsson med Hrafnfaxa från Svirsta.
 

Share post:

Related articles

Gammal är äldst! Och bäst! Eyrún Ýr och 18-årige Hrannar vann Meistaradeildins femgång

De kom sist in till finalen med lite strul i passläggningarna men i finalen visade de var skåpet...

Uttagningskriterierna för Svenska islandshästförbundets landslagstrupp är nu klara

Uttagningskriterierna för Svenska Islandshästförbundets landslagstrupp 2024 är nu klara. Uttagningarna av landslagsgruppen organiseras och genomförs av Uttagningskommittén (UK)...

Sammansvetsat gäng är i full gång med att arrangera NM 2024. Fram till 1 mars kan du köpa rabatterade biljetter!

Planerar du att åka till NM 2024? I år är Danmark värdnation och tävlingarna går av stapeln i...

SIF Avel bjuder in till gratis Worldfengurwebinar den 4 mars

    WorldFengur, databasen där i stort sett hela världens islandshästar är registrerade är en magisk kunskapsbank, även för dig...