Stenholmens Nationella World Ranking

Date:

Växelväder är väl det som bäst beskriver de meteorologiska förhållandena på Stenholmens Nationella World Ranking-tävling i helgen. Stenholmen visade sig vara en fin tävlingsplats som klarade av en såpass stor tävling på ett utmärkt sätt. Ryttarna var nöjda med stallarna, banorna och hela arrangemanget.

Bland ungdomarna vanns fyrgången av Olivia Pech på tävlingsvane Amor från Wänedal med 6.77. Natahalie Edh på sin svarte Hamar fra´Litla-Hamri kom tvåa med 6.53 och Matilda Rolf på den på Island framgångsrike Tumi frá Stora-Hofi kom trea med 6.23.

Töltfinalen ungdom vanns flott av Matilda och Tumi med 7.06, Nathalie och Hamar blev två igen med 7.00 och trea blev  Hannah Steele på Hrapi från Häglinge med 6.5. I uttagningen fick Matilda även fina poäng på Birkir från Skáneyland men eftersom man inte kan rida på två hästar samtidigt blev det med rätta Tumi som fick vara med på banan.

Etta i Femgång Ungdom blev Michaela Alerius på Gammur frá Reykjavik med 6.62, följd av Elsa Teverud på Bida frá Rip med 5.91 som tvåa och Marcus Jonsson på Seifur frá Hesatsýn med 5.90.

Michaela och Gammur vann även Speedpassen med tiden 8.47. Håkan Enander och Milla från Borna tog andraplatsen med 9.73 och trea blev Elinor Engelstoft och Valtyr från Hästhagården med 11.28.

Snyggt vann Karolina Adler och Ari vom Forswald Stilpassen med 7.0, tvåa kom Johannes Larsson på Straumur frá Saudarkroki med 6.67 och trea Miachaela Alerius och Gammur med 6.00

I år är vi vana vid att Louise Löfgren Nyström och hennes Glói från Nöddegården samspelta hamna i topp. Stenholmen var inget undantag. Här vann de med poängen 7.13. Två kom Emma Wahlstedt på Orri från Mörtö med 6.93 och trea blev Linnea Vas på Tinna vom Halasum på 6.93. Tre välridande kvinnor, det är alltid roligt.

Töltfinalens segrare blev Johan Häggberg på Sigurrós från Lilla Årnebo med 7.33 och riktigt nära kom tvåan Emma Wahlstedt på sin Orri med 7.28. Trea blev Therese Kristoffersson på Tristan från Jarde med 7.17

Så var det slutligen dags för femgångsfinalen och där fick man se en riktigt fin ritt av Helen Gustafsson och Borgfjörd vom Wiesengrund med 7.38. Passen belönades av en domare med hela 8.5!  Tvåa blev Magnús Skúlason på Aspar frá Froni med 7.21 och trea Nina Wahlström på Hrekkur från Hålåsen med 7.03.

Domarnas pris för fin ridning gick till Emma Wahlstedt.

 

Share post:

Related articles

Intervju med Camilla Hed om FEIF-seminariet som fokuserade på nya teorier och tankar om form, hästens rörelser och hur ryttaren påverkar.

24– 27 mars var det dags för det årliga FEIF-seminariet, denna gång för instruktörer, tränare och domare gemensamt....

Reportage från den inspirerande hästfestivalen på Sundabakki med föreläsningar, clinic, hingstar och annan inspiration

  Lördagen satt vi bänkade i det ljusa ridhuset på Sundabakki. Det var dags för Hästfestival. När Vignir Jónasson...

De kom, de sågs i passage, de segrade! Olil och Glampi vann kvällens gædingalist

Och inte bara passage utan även ökad tölt, samlad tölt, explosiv galopp och tillbaka till samling. I kvällens...

Islandshästens dag är tillbaka den 26 mars i Helsingborg

  Äntligen är det dags för Islandshästens dag i Helsingborg igen. Liksom många andra event fick tävlingen ställas in...
sv_SESvenska