Stenholmens Nationella World Ranking

Date:

Växelväder är väl det som bäst beskriver de meteorologiska förhållandena på Stenholmens Nationella World Ranking-tävling i helgen. Stenholmen visade sig vara en fin tävlingsplats som klarade av en såpass stor tävling på ett utmärkt sätt. Ryttarna var nöjda med stallarna, banorna och hela arrangemanget.

Bland ungdomarna vanns fyrgången av Olivia Pech på tävlingsvane Amor från Wänedal med 6.77. Natahalie Edh på sin svarte Hamar fra´Litla-Hamri kom tvåa med 6.53 och Matilda Rolf på den på Island framgångsrike Tumi frá Stora-Hofi kom trea med 6.23.

Töltfinalen ungdom vanns flott av Matilda och Tumi med 7.06, Nathalie och Hamar blev två igen med 7.00 och trea blev  Hannah Steele på Hrapi från Häglinge med 6.5. I uttagningen fick Matilda även fina poäng på Birkir från Skáneyland men eftersom man inte kan rida på två hästar samtidigt blev det med rätta Tumi som fick vara med på banan.

Etta i Femgång Ungdom blev Michaela Alerius på Gammur frá Reykjavik med 6.62, följd av Elsa Teverud på Bida frá Rip med 5.91 som tvåa och Marcus Jonsson på Seifur frá Hesatsýn med 5.90.

Michaela och Gammur vann även Speedpassen med tiden 8.47. Håkan Enander och Milla från Borna tog andraplatsen med 9.73 och trea blev Elinor Engelstoft och Valtyr från Hästhagården med 11.28.

Snyggt vann Karolina Adler och Ari vom Forswald Stilpassen med 7.0, tvåa kom Johannes Larsson på Straumur frá Saudarkroki med 6.67 och trea Miachaela Alerius och Gammur med 6.00

I år är vi vana vid att Louise Löfgren Nyström och hennes Glói från Nöddegården samspelta hamna i topp. Stenholmen var inget undantag. Här vann de med poängen 7.13. Två kom Emma Wahlstedt på Orri från Mörtö med 6.93 och trea blev Linnea Vas på Tinna vom Halasum på 6.93. Tre välridande kvinnor, det är alltid roligt.

Töltfinalens segrare blev Johan Häggberg på Sigurrós från Lilla Årnebo med 7.33 och riktigt nära kom tvåan Emma Wahlstedt på sin Orri med 7.28. Trea blev Therese Kristoffersson på Tristan från Jarde med 7.17

Så var det slutligen dags för femgångsfinalen och där fick man se en riktigt fin ritt av Helen Gustafsson och Borgfjörd vom Wiesengrund med 7.38. Passen belönades av en domare med hela 8.5!  Tvåa blev Magnús Skúlason på Aspar frá Froni med 7.21 och trea Nina Wahlström på Hrekkur från Hålåsen med 7.03.

Domarnas pris för fin ridning gick till Emma Wahlstedt.

 

Share post:

Related articles

Ny häst till Linnea Blomgren

 I somras såg vi henne bli Svensk Mästare i PP1 Stilpass Young rider tillsammans med Brodir fra Slippen....

Redan som åttaåring visste hon att hon ville träna och tävla. Intervju med Minna Gustavsson.

Redan när hon var åtta år och knappt nådde ner till stigbyglarna visste hon att hon ville träna...

Snart dags för anmälan till Worldtoelt 2024

World Toelt är världens största inomhusevent för islandshästar och den 23-24 februari 2024 slår danskarna  upp portarna till...

Svenskägda avelsgården Prestsbæ är nominerad till Årets uppfödare på Island

Nu är det klart vilka avelsgårdar på Island som är nominerade till titeln Årets uppfödare. Utöver svenskägda gården Prestsbær...