Spännande saluhästvisning i Roasjö den 21 dec.

Date:

Julstämning.

För andra året i rad arrangerar Stall Drivkraft med Malin Jacobsson i spetsen en saluhästvisning i Roasjö utanför Borås. I samarbete med Hästabet/Sten Leander och Jenny Kasperssons islandshästar kommer man visa upp saluhästar i Källängs ridhus (familjen Jepson) den 21 december kl. 14.00. 

-Vi har länge vilja göra en saluhästvisning till då vi kände att den förra vi hade blev så lyckad med positiv bra stämning så nu kör vi igen. I Källängs ridhus finns allt vi behöver och i ridhuset är det bra underlag för gångartsridning, säger Malin. 

-Eldsjälen bakom denna saluhästvisning är Jonna Winberg. Hon är en riktigt bra organisatör och får ihop saker på nolltid, berättar Malin.

På saluhästvisningen kommer det visas ca.15 hästar i olika prisklasser och nivåer så det blir lite bredd på utbudet som kan kittla de flestas intresse. Inträdet på 50 kr inkluderar  fika, kaffe och korv med bröd så man inte blir kall och hungrig under eftermiddagen. 

Malin Jacobsson. Foto: Elisabeth Alvenby.

-Det är väldigt roligt att rida inför publik, inte alltid man gör det. Hästarna vi har med oss har olika bakgrund. Vissa har varit med oss eller ägarna innan på olika ställen medan andra har mindre erfarenhet av att vara ute att resa, säger Malin. 

Det blir en eftermiddag att träffas och umgås och se på fina hästar och där alla kan vara utanför julstöket lite, prata och slappna av från alla måsten som julen gärna bjuder på.

Så till den 21 december måste man inte vara ute efter att just köpa en häst. Man är varmt välkommen även om man bara är nyfiken på vad som finns till salu eller att bara prata häst. Det kommer finnas både bord med loppisfynd och utställare från trakten.
Dalhems Tölt och Pass kommer finnas på plats där man kan köpa sina sista klappar till sig själv eller andra. Proffsfotograf Fredrik Jonsving kommer att föreviga dagen med sin kamera.

-Förra året hade vi tur med bra hästar, mycket publik, strålande väder och det resulterade  försäljningar av hästar! Så vi önskar alla varmt välkomna förbi oss under dagen och tillsammans gör vi detta till en strålande dag, avslutar Malin. 

Läs mer om evenemanget HÄR. 

 

Share post:

Related articles

– Att bli arg på rädslan är som att hälla bensin på elden, säger Linda-Marie Lundqvist, legitimerad pyskolog

Linda-Marie Lundqvist har jobbat med islandshästar, gått ett år på Hólar och är legitimerad psykolog. Efter en ridolycka...

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...