Spännande saluhästvisning i Roasjö den 21 dec.

Date:

Julstämning.

För andra året i rad arrangerar Stall Drivkraft med Malin Jacobsson i spetsen en saluhästvisning i Roasjö utanför Borås. I samarbete med Hästabet/Sten Leander och Jenny Kasperssons islandshästar kommer man visa upp saluhästar i Källängs ridhus (familjen Jepson) den 21 december kl. 14.00. 

-Vi har länge vilja göra en saluhästvisning till då vi kände att den förra vi hade blev så lyckad med positiv bra stämning så nu kör vi igen. I Källängs ridhus finns allt vi behöver och i ridhuset är det bra underlag för gångartsridning, säger Malin. 

-Eldsjälen bakom denna saluhästvisning är Jonna Winberg. Hon är en riktigt bra organisatör och får ihop saker på nolltid, berättar Malin.

På saluhästvisningen kommer det visas ca.15 hästar i olika prisklasser och nivåer så det blir lite bredd på utbudet som kan kittla de flestas intresse. Inträdet på 50 kr inkluderar  fika, kaffe och korv med bröd så man inte blir kall och hungrig under eftermiddagen. 

Malin Jacobsson. Foto: Elisabeth Alvenby.

-Det är väldigt roligt att rida inför publik, inte alltid man gör det. Hästarna vi har med oss har olika bakgrund. Vissa har varit med oss eller ägarna innan på olika ställen medan andra har mindre erfarenhet av att vara ute att resa, säger Malin. 

Det blir en eftermiddag att träffas och umgås och se på fina hästar och där alla kan vara utanför julstöket lite, prata och slappna av från alla måsten som julen gärna bjuder på.

Så till den 21 december måste man inte vara ute efter att just köpa en häst. Man är varmt välkommen även om man bara är nyfiken på vad som finns till salu eller att bara prata häst. Det kommer finnas både bord med loppisfynd och utställare från trakten.
Dalhems Tölt och Pass kommer finnas på plats där man kan köpa sina sista klappar till sig själv eller andra. Proffsfotograf Fredrik Jonsving kommer att föreviga dagen med sin kamera.

-Förra året hade vi tur med bra hästar, mycket publik, strålande väder och det resulterade  försäljningar av hästar! Så vi önskar alla varmt välkomna förbi oss under dagen och tillsammans gör vi detta till en strålande dag, avslutar Malin. 

Läs mer om evenemanget HÄR. 

 

Share post:

Related articles

Spännande utbildningsseminarium på gång. Nya forskningstudier om ryttarens vikt och hästars påverkan på människor

  I januari 2024 kommer Isländska Ridsportförbundets (LH) utbildningskommitté och Horses of Iceland arrangera en serie onlineseminarium på temat ...

“Toppur mår bra, han är pigg och glad”- en pratstund med Jamila Berg

  Ishestnews har fått en pratstund med landslagsryttaren Jamila Berg som så oturligt fick avbryta sin A-final i tölt...

Sadlar – del 2: En sadel som passar ryttaren

I del 1 av vår artikelserie om sadlar koncentrerade vi oss på hur sadeln passar hästen. Nu är...

Isländska barn samlade ihop pengar för att besöka SIHS

  26 barn från lokalföreningen Sprettur på Island har under ett helt års tid haft ett gemensamt mål. Att...