Social license to operate samt sexuella övergrepp, två viktiga frågor på den kommande FEIF-konferensen

Date:

I år kommer den årliga konferensen att gå av stapeln i Stockholm den 3-4 febriaru och den kommer att fokusera på två extremt viktiga frågor.

Den första är Social license to operate (SLO), ett begrepp som används även på svenska men som kring hästarna innebär att vi tar oss en funderaer kring vilka rättigheter vi har att använda ett djur för vårt egna nöjes skull och hur ska vi göra för att sätta hästens behov i första rummet, att låta hästen leva utifrån sin natur och samtidigt tävla med den, eller rida på den.

Vi måste ställa oss frågor om det är ok att låta hästen nå gränsen för vad den klarar av, både fysiskt och psykiskt, för att vi vill tävla och vinna.

115 deltagare kommer att kunna debattera och fundera över detta, ledda av Professor Michael Weishaupt från Zürich Universtitet. Han är en ledande röst i den här debatten och var också med i arbetet som FEIF initierade där man förbjöd mycket av den hov-manipulation som ibland förekommit.

Under konferensen kommer man också att lyfta upp frågan kring sexuella övergrepp som  vi aldrig någonsin får ducka för. Det har förekommit och förekommer troligen fortfarande inom hästvärlden och det måste tas ett gemensamt grepp.

Vi i Sverige har olika vägar att uppmärksamma och anmäla misstankar om sexuella övergrepp, vi kommer att återkomma om detta.

 

 

 

 

 

 

 

Share post:

Related articles

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...

Ytterligare framgångar för Lilly Björsell på Sundabakki dag 2! Höjde poängen och vann två grenar!

  Vilken panghelg det varit för Lilly Björsell med Börkur fra Kleiva. I dagens tävling på Sundabakki slog hon...

Lilly Björsell fick högst poäng i T1 på Sundabakki! Reportage från tävlingsdagen.

Idag, liksom i morgon är det WR-tävlingar på Sundabakki. Ska vi tro att dagens gladaste är young ridern...

Livelänk till hingstshowen i kväll, 13 april kl. 22.00

I kväll, kl. 22.00 svensk tid börjar livestreamingen från årets stora hingst-show på Island. Evenemanget är utsålt och det...