SM för islandshästar – för första gången i svensk TV

Date:

image001image002

I sin satsning på att sända stora nationella tävlingar, laddar Horse1 nu för livesändningen av SM för islandshästar 2014. Det är första gången någonsin som ett SM för islandshästar sänds i svensk TV. I en tre timmar lång direktsändning från tävlingarnas finaldag, söndagen den 29 juni, kommer tevepubliken att få se både senior- och young rider-finalerna i fyrgång och femgång.

Horse1 satsar i år stort på att direktsända stora, svenska tävlingar både på TV och webb. En del i den satsningen är SM för islandshästar, som nu, med en tre timmar lång sändning från finalerna på Wångens ovalbana, blir möjligt att se för en stor TV-publik.

”Vi är stolta och oerhört glada att kunna visa våra tittare en sida av ridsporten som annars inte sänds i svensk TV. Program om islandshästar är något av det som efterfrågas mest av våra engagerade tittare. Att nu dessutom kunna erbjuda en livesändning från årets viktigaste islandshäst-tävling på hemmaplan är därför stort och viktigt för oss”, säger Horse1:s kommunikationschef, Lotta Sclingmann.

Med söndagens tre timmar långa direktsändning från SM för Islandshästar, bjuder Horse1 inte bara en hängiven publik på högklassig ridsport, utan kanalen skriver alltså även ett stycke TV-historia:

”Detta är första gången som ett SM för Islandshästar sänds på TV, och vi är självklart mycket glada över att kunna erbjuda dem som inte kan vara på plats en bra möjlighet att följa finaltävlingarna”, säger Katarina Bodne, ledningsgruppen SM.

SM för islandshästar 2014 går av stapeln på riksanläggningen Wången, den 26-29 juni. Wången ligger vackert beläget mellan Östersund och Åre och runt anläggningen breder det mäktiga jämtländska landskapet ut sig och utgör en perfekt inramning för just islandshästar. Under SM tävlas det här bland annat i fyrgång och femgång, vilka alltså är de grenar som Horse1 kommer att direktsända finalerna ifrån.

SM-tävlingarna på Wången har också stor betydelse för vilka som blir uttagna till det svenska landslaget inför de nordiska mästerskapen, som avgörs i Danmark senare i sommar. Några av deltagarna i helgens tävlingar är Helen Gustafsson, Jessika Rydin, Louise Löfgren samt hemmahoppet Hjalti Gudmundsson.

Horse1 direktsänder A-finalerna för både seniorer och young riders i fyrgång och femgång, söndagen den 29 juni, med start kl. 14.00. Sändningarna visas både i TV-kanalen Horse1 och via playtjänsten på horse1.se. Kommentator är Angelica Zachrisson. Expertkommentator är ingen mindre än Jenny Mandal. Som ridlärare, egen företagare och före detta landslagsryttare är Jenny en pionjär inom svensk islandshästsport.

Share post:

Related articles

– Att bli arg på rädslan är som att hälla bensin på elden, säger Linda-Marie Lundqvist, legitimerad pyskolog

Linda-Marie Lundqvist har jobbat med islandshästar, gått ett år på Hólar och är legitimerad psykolog. Efter en ridolycka...

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...