Släkten är bäst! Rena familjeträffen i Berlin när tre generationer ska med.

Date:

Att föda upp fina hästar är verkligen inte det lättaste. Chansen ökar förstås rejält när tidigare generationer har visat vad de går för och gjort det med besked. Ett tydligt bevis är den både vackre och talangfulle Divar från Lindnäs, som ska representera Sverige i klassen 7 år och äldre. Till VM i Berlin har han flera i släkten med sig, rent av tre generationer. Pappa, farfar och morfar kommer också att vara på plats!

Divar åker till Berlin Foto: Jenny Sävlund
Divar åker till Berlin
Foto: Jenny Sävlund

Divar har en totalbedömning på 8.68 (exteriört 8.65 och ridbedömning 8.70) med 9:or för proportioner, benkvalitet, man och svans, galopp och spirit, 9.5 för hovar och 8.5 för hals-manke-bog, tölt, trav, pass, skritt och långsam tölt).

Hans berömda mamma, Diva från Gategården, var mellan 2003 och 2008 världens högst bedömda islandshäst. Hon har i totalbedömning 8.81 med 9.02 exteriört och 8.68 i ridbedömning. 2003 fick hon guld på VM i klassen ston 7 år och äldre.

Divas pappa Mökkur frá Varmalaek behöver troligen ingen ytterligare presentation. Planerna är att  den hederspremierade 28-årige hingsten ska visa upp sig i Old Heroes på VM i Berlin.

Berömda mamma Diva Foto. Eirikur Jónsson
Berömda mamma Diva
Foto. Eirikur Jónsson

Divars pappa Ómi från Stav kommer även han att vara med i Berlin. Han är Tysk Mästare i 250 m pass och kommer att tävla i passgrenarna för Tyskland. Och inte nog med det! Ómi är efter Hederspremierade Askur från Håkansgården, som även han ska delta i Old Heroes. Askur har 7 VM-medaljer på sin repertoar, 65 bedömda avkommor och 10 för pass!

Pappa Ómi ska tävla i pass för Tyskland Foto: Ia Lindholm
Pappa Ómi ska tävla i pass för Tyskland
Foto: Ia Lindholm

 

 

 

Share post:

Related articles

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....