Släkten är bäst! Rena familjeträffen i Berlin när tre generationer ska med.

Date:

Att föda upp fina hästar är verkligen inte det lättaste. Chansen ökar förstås rejält när tidigare generationer har visat vad de går för och gjort det med besked. Ett tydligt bevis är den både vackre och talangfulle Divar från Lindnäs, som ska representera Sverige i klassen 7 år och äldre. Till VM i Berlin har han flera i släkten med sig, rent av tre generationer. Pappa, farfar och morfar kommer också att vara på plats!

Divar åker till Berlin Foto: Jenny Sävlund
Divar åker till Berlin
Foto: Jenny Sävlund

Divar har en totalbedömning på 8.68 (exteriört 8.65 och ridbedömning 8.70) med 9:or för proportioner, benkvalitet, man och svans, galopp och spirit, 9.5 för hovar och 8.5 för hals-manke-bog, tölt, trav, pass, skritt och långsam tölt).

Hans berömda mamma, Diva från Gategården, var mellan 2003 och 2008 världens högst bedömda islandshäst. Hon har i totalbedömning 8.81 med 9.02 exteriört och 8.68 i ridbedömning. 2003 fick hon guld på VM i klassen ston 7 år och äldre.

Divas pappa Mökkur frá Varmalaek behöver troligen ingen ytterligare presentation. Planerna är att  den hederspremierade 28-årige hingsten ska visa upp sig i Old Heroes på VM i Berlin.

Berömda mamma Diva Foto. Eirikur Jónsson
Berömda mamma Diva
Foto. Eirikur Jónsson

Divars pappa Ómi från Stav kommer även han att vara med i Berlin. Han är Tysk Mästare i 250 m pass och kommer att tävla i passgrenarna för Tyskland. Och inte nog med det! Ómi är efter Hederspremierade Askur från Håkansgården, som även han ska delta i Old Heroes. Askur har 7 VM-medaljer på sin repertoar, 65 bedömda avkommor och 10 för pass!

Pappa Ómi ska tävla i pass för Tyskland Foto: Ia Lindholm
Pappa Ómi ska tävla i pass för Tyskland
Foto: Ia Lindholm

 

 

 

Share post:

Related articles

Bellas ridövning: Åttvolter och övergångar

Det här är en av mina favoritövningar just nu, som passar många olika ekipage på många olika nivåer....

Hovklapper på gatorna i centrala Reykjavik

På Island är hästar ett naturligt inslag i både vardag och kultur och på lördagen den 3 juni...

Så här skriver SIF Avel inför Avels-SM

I år kommer vi att få se ett avels-SM i samband med Sport-SM. Så här skriver SIF avel...