SIHS: Dagens bilder från islandshästshowen

Date:

_MG_8673
Gummi Einarsson och sagohästen Döggvi frá Ytri-Baegisá.

På lördagen hölls ett shownummer med islandshästar på Friends Arena. Ishestnews tog kontakt med Carro Wintzell för att få en kommentar på showen.

Hur var showen sammansatt?

-Showen var en passshow som aldrig varit med förut. Med den nya stora arenan fanns för oss en möjlighet och utrymme för att äntligen kunna visa flygande pass. I showen red välmeriterade ryttare med flera SM, VM och NM medaljer i bagaget i pasdgrenar och femgång.
I showen deltog b la tävlingsryttarna Gummi, Jessica,Viggi, Katie, Josefin samt Danni Smárason, jag själv och en ungdomsryttare Lovisa Sohl. Som ras hade vi visat upp oss i en mycket fin tävling på fredagen samt att Magnus Skulasson har haft en kanonbra clinic med en ung talangfull häst, Nói från Brösarpsgården, varje dag inne på den lilla arenan och dessutom har Johan Häggberg haft föreläsning i speakers corner, säger Carro.

På sociala medier har det förekommit en del kritik på showen, att det mest var flängridning och en aning rörigt?

-Meningen med passhowen var att som ett inslag i matinén med skickliga ryttare , visa hur kraftfull islandshästen kan vara i flygande pass.
Med bara 30 minuters arenatid, på en ny arena, att träna ihop logistik, ljus och musik gav oss väldigt liten tid innan . Ett passinslag med fyra läggningar med 10 hästar på led går inte att riktigt att träna in på samma sätt som en kadrilj. Hästarna var väl förberedda för uppgiften men precisionen på en stor arena utan givna vägar var kanske en övermäktig uppgift. Men vi tar givetvis till oss vad som fungerade och vad som inte gjorde det för att förbättra oss till nästa gång, avslutar Carro och hon vill även passa på att ge superkvinnan Ylva Hagander som stod bakom och styrde upp hela islandshästarrangemanget på Friends Arena en stor eloge!

Här är en bildserie från islandshästshowen på Friends Arena tagna av Jessica Stene.

_MG_8682
Katie och Smári från Askagården.
_MG_8696
Carro Wintzell showar.
_MG_8726
Rudolf med röda mulen var temat!
_MG_8561
Djävlar vilken galopp!

 

Share post:

Related articles

Ska du till Landsmót? Bästa hästfesten och I år kommer även sportgrenarna att vara med.

  I år är det Landsmóts-år och är man på Island så märks det redan. Det förbereds, tränas och...

– Att bli arg på rädslan är som att hälla bensin på elden, säger Linda-Marie Lundqvist, legitimerad pyskolog

Linda-Marie Lundqvist har jobbat med islandshästar, gått ett år på Hólar och är legitimerad psykolog. Efter en ridolycka...

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...