Rosa tävling samlade in rekordsumma

Date:

Gänget som arrangerar Lev Rosa. Från vänster Elise, Johanna, Victoria och Linnea.
Foto: David Peterson

Helgen den 6-7 November anordnades Lev Rosa i Karlstad. En tävling för Islandshästar där alla intäkter oavkortat skänks till Barncancerfonden. I år blev arrangemanget en succé. Med cirka 100 starter och stort engagemang hade över 180 000 kr samlats in när helgen var slut.

Lev Rosa arrangeras av fyra drivna hästtjejer. Johanna Wingstrand, Victoria Österberg, Linnea Brofeldt och Elise Harrysson. Tävlingen startade med en idé om att vilja skapa något där alla kunde vara med, men som samtidigt skulle göra nytta. Sedan första tävlingen 2017 har både antalet deltagare och insamlingen vuxit.

Rosa!
Foto: David Peterson

   – Vi hade nog aldrig kunnat tro att det skulle bli så stort som det har blivit. När vi 2019 samlade in 60 000 kr trodde vi inte att vi skulle kunna slå det. Men istället så tredubblade vi den summan, säger Johanna Wingstrand.

Arrangörerna är inte bara nöjda med helgen utan även väldigt tacksamma. Utan alla sponsorer, ryttare och funktionärer hade tävlingen inte varit möjlig. Förutom fina priser till tävlingen har många företag valt att skänka direkt till insamlingen. Att intresset varit extra stort i år tror dom beror på känslan av gemenskap, och drivet att vilja göra något bra tillsammans.

Dignande prisbord
Foto: David Peterson

   –  Jag tror att folk ser hur drivna vi arrangörer är och hur mycket tid vi lägger ner. Detta är ju något vi gör helt ideellt för att vi tycker det är fantastiskt roligt. Sen är det en tävling som uppskattas dels för dess syfte men också för att det är en tävling för alla, oasvett ålder och nivå. säger Johanna.

Lev Rosa har under åren samlat in pengar till flera olika välgörenheter. Första året samlades 17 000 kr in till Rosa bandet, varifrån tävlingen också har fått sitt namn, och 2018 fick de ihop 33 000 kr till Prostatacancerförbundet. 2019 gick pengarna åter igen till Rosa Bandet medan det i år var det dags för Barncancerfonden. Något som arrangörerna tror de kommer vilja hålla fast vid.
   –  Det känns som det är en välgörenhet som berör extra mycket. Både vad gäller oss själva, sponsorer och ryttare. Vi har dessutom många deltagare som är just barn, så det känns passande.

I framtiden hoppas arrangörerna att Lev Rosa ska växa ännu mer och det finns planer på att anordna flera tävlingar runt om i landet.
   – Intresset för tävlingen är stort och vi har fått många förfrågningar om att anordna den på andra platser. Vi började planera inför nästa år i samma stund som årets tävling var över, så det finns gott om ideér. Men vi kan i alla fall säga med säkerhet att Lev Rosa 2022 kommer bli störst hittills.

Share post:

Related articles

Resultat från Marma Torp Nivå 2

  Tölt T1 Senior Uttagning Placering Ryttare Häst Färg Ryttarens förening Poäng 1 Frida Dahlén Gunnar fra Gavnholt BrunInga teckenInga tecken Islandshästföreningen Glaumur 6,30 2 Eva Thelin Gódis från Storön Musblack Inga teckenInga tecken Vallfari Islandshästförening 5,83 3 Alicia Blom Spíra från...

Nitton ekipage startar i Gædingalist på Wången

Den allra första stora Gædingalist-tävlingen i Sverige går på Wången den 14 oktober under Wångens islandshästdagar. Nu är...

Klubbmästarna utsedda på Sleipnirs KM

Sleipnirs KM gick av stapeln i två dagar, med uttagningar samt passlöp under lördagen och finaler på söndagen. Klubbmästare...

Narnia Best in show på föreningen Kappis föl- och unghästmönstring

Söndagen den 1 oktober var det dags för föl- och unghästmönstring på Rosseröds Gård. Domare var Nina Bergholtz...