Roliga dagar under FEIF Youth Cup – Ella och Klara berättar…

Date:

Häromdagen drog första delen av FEIF Youth Cup igång på Axevalla, på torsdag börjar den andra delen – nämligen tävlingen. Ishestnews har fått lov att göra en liten intervju med Ella Regstorp och Klara Andersson som är två av de Svenska deltagarna i cupen.

FEIF Youth Cup pågår ju fr om lördag 28/7 till och med lördag 4/8. Vad har ni fått göra hittills?
– Oj, massvis! Vi har blivit indelade i internationella team och hängt tillsammans med dem hela dagarna. Vi tränar, äter och umgås med vårt internationella lag under dagarna, medan vi äter middag med det svenska gänget. Det finns just nu en härlig blandning av svenska dialekter och engelska.

Varje land kommer att göra en presentation av deras land och vi svenskar var först ut. På lördagskvällen visade vi alla ungdomar, ledare och övriga hur en svensk midsommar går till. Vi hade en midsommarstång och alla svenskar var finklädda! Det sjöngs snapsvisor och vi fick i slutet alla att dansa till smågrodorna med oss. Det var så roligt! Vi har idag, måndag, sett hälften av alla uppträdanden så vi väntar med spänning på övriga.

Vi har även hunnit med att prova på trail, tölt in harmony och flagglopp. Alla lag har även ridit tölt för Sirpa Brumpton, pass (för de som har femgångare) för Reynir Adalsteinsson och ett valfritt gångartsprogram för Vigdis Mathiasdottir. Även fast vi bara varit här i två heldagar har vi hunnit med massvis med saker.

På torsdag börjar själva tävlingsdelen av cupen – vad kommer ni att tävla i?
– Vi kommer att tävla i flagglopp, trail, country side riding, pass, femgång, fyrgång, massa töltgrenar och tölt in harmony. Man får tillsammans med sitt (internationella) lag och sin lagledare bestämma vem som ska rida vad.

Vad har varit roligast hittills?
– Det roligaste hittills har för mig (Ella) varit att få rida för dessa fantastiska tränare

Vad ser ni mest framemot?
– Alltså grejen är att vi gör så mycket roligt precis varje dag och det är en sån möjlighet att träna för de tränarna vi har men samtidigt ska det bli väldigt roligt att tävla. Så jag tror jag ser fram emot varje dag precis lika mycket.

Hur sökte ni för att komma med i det svenska laget?
Vi ansökte med ett brev som skrevs på engelska om oss själva, våra hästar och våra tidigare meriter. Det skulle även finnas med referenser från tränare.

Har ni några råd till de som är sugna på att söka kommande år?
– För det första är det en helt fantastisk upplevelse att träffa så många som gillar samma sak och spenderar dagarna på samma sätt. Man gör så mycket olika och roliga saker! Det var några som var lite oroliga över hur det skulle gå med engelskan, men vi i det svenska laget är helt förvånade över hur snabbt man kommer in i det engelska tänket. Redan efter första dagen var det naturligt att prata engelska. Så språket ska absolut inte stoppa den som vill söka! Hela cupen är ett minne för livet och man skapar sig så många kontakter, både nationellt och internationellt. Vi i det svenska laget har otroligt kul tillsammans och det är ett sånt härligt gäng! Så till dig som söker, du ansöker till en helt fantastisk upplevelse med så mycket intryck och lärdomar! En grym vecka helt enkelt.

Det svenska laget under FEIF Youth Cup. Foto: Privat

Tusen tack Ella och Klara för att ni tog er tid att svara på våra frågor!

Share post:

Related articles

Hovklapper på gatorna i centrala Reykjavik

På Island är hästar ett naturligt inslag i både vardag och kultur och på lördagen den 3 juni...

Så här skriver SIF Avel inför Avels-SM

I år kommer vi att få se ett avels-SM i samband med Sport-SM. Så här skriver SIF avel...

Rommes finaldag – härliga finaler med fina poäng

Som ni redan läst så gjorde Stjáni och Óskar en fantastisk A-final i T1 på Romme idag. Men...