Referat från Värmlandsmästerskapen

Date:

 

Inga Matsson Jensen på hästen Bardur frá Skidbakka vann fyrgång.

Under helgen arrangerades det årliga Värmlandsmästerskapet för islandshästar. Platsen för arrangemanget var Kils hästcenter Hannäs som idag har utvecklats till ett hästcenter av rang.  Tävlingarna bjöd på fina prestationer i brittsommarvärmen. Det var ett tufft schema då både uttagningar och finaler reds under samma dag och en del hösttrötta både ryttare och hästar kämpade mot värmen. Publiken fick ändå njuta av både sol och fina prestaioner med Fryken i bakgrunden.

Ingar Jensen vann femgång på hästen Orion frá Laekjarbotnum.

Matilda Holmblom och Fló frá Brúnum genomförde fyra fina ritter som gav henne segern i både tölt (T5) och lätt fyrgång (V5) för ungdomar.
Inga Mattson Jensen, som startade inte mindre än tre hästar vid dagens tävling, red hem segern i både tölt (T3) och fyrgång (V2) för seniorer. Dessutom var hon nära att knipa en förstaplats även  klassen femgång för seniorer men fick se sig slagen av maken Ingar Jensen och hästen Orion frá Laekjarbotnum som fick det högsta poängen 8.0 av samtliga domare i skritt momentet.

Matsson Jensen och Fold Fra Midsitju vann tölten. Brevid rider Vicktora Österberg på hästen Tenor frá Vididal.
Sara Högberg på hästen Gimsteinn från Östra Greda blev ungdsoms vinnare i tölt & fyrgång.

Sara Högberg på hästen Gimsteinn från Östra Greda var en av få ungdomsryttare som startade i de öppna klasserna men hon lyckades ändå rida hem guld i båda fyrgång och tölt.

Lisa Rist belönades med seniorernas Feather prize.

Det ärofylla ”feather prize” som belönar den ryttare som visar god och harmonisk ridning delades till en senior och en ungdom. Bland seniorerna blev det Lisa Rist Christensen och band ungdomarna Olivia Hjerpe.

 

Tack till Emma Norlander för text och bilder.

 

 

 

Share post:

Related articles

Fákshólar och Þúfur utsedda till Årets avelsgårdar

  Under helgen hölls den årliga isländska avelskonferensen i Reykjavik och det var lokalföreningen Fákur som var värd för...

SIHS 2023: “Det bästa vi gjort hitintills” säger Ylva Hagander om islandshästshowen på SIHS

Islandshästarnas shownummer på Friends Arena i helgen var något alldeles extra. En härlig snöflingekoreografi, effektfulla kostymer med LED-dioder...

SIHS 2023: Besök i montern hos SIF Fritidssektion

Det råder hästfest och full kommers på SIHS i helgen. Ishestnews gjorde ett besök hos SIF Fritidsektion för...

SIHS 2023: Äntligen svensk seger i World Cup

I kväll avgjordes finalerna i World Cup tölten på Friends Arena. Först ut var B-finalen där det var...