På fredag…

Date:

Skärmavbild 2014-07-30 kl. 22.49.41

anländer Ishestnews till NM för att rapportera direkt. Tävlingarna började redan idag med fina resultat för många svenskar.

I Tölt T1 har Unn Kroghen och Hrafndynur kvalat in till A-finalen med poängen 7.70 tillsammans med Jóhann Skúlason på Snugg far Grundet Hus, 8.00, Bernt Svereinsen på Tigull far Kleiva, 7.90, Reynir Örn Pálmason på Tónn frá Melkoti, 7.87 och Juha Matti Kontio på Rödull frá Holtsmúla, 7.63.

Bland juniorerna har två svenskar kvalat till A-final, nämligen Matilda Rolf på Tumi frá Stóra-Hofi med 7.20 och Felicia Lindblom på Safir vom Lindenhof, 6.97.De ligger än så länge på fjärde respektive femte plats. I B-final kommer vi att se Filippa Helltén på Máni frá Galtanesi med 6.37.

I T2 ledde länge Hjalti Gudmundsson på Thór från Järsta med 7.87 med fick se sig slagen av Susame Larsen på Brúsi far Helledige med fina 8,10

Till B-finalen kavlade Magnús Skúlason på Aspar fåra Fróni med 6.93 och sedan två svenskar med exakt samma poäng, nämligen 6.90. Det var Josefin Birkebro på Thór frá Kaldbak och Louise Löfgren på Gloi från Nöddegården. Även norska Camilla Mood Haavig på Herjann fra Lian fick 6.90.

Bland juniorerna knep Pierre Sandsten Hoyos den sista finalplatsen med Falki från Karlsro, 6.53.

När det gäller Stilpass, PP1 får vi nog slå oss för bröstet lite grann. Bland de fem främsta är fyra svenska, nämligen Caspar Hegardt och Aegir från Skeppargården, 7.63, Hannah Johansson på Nökkvi frá Efri-Raudalaek, 7.42, Magnús Skúlason på Aspar frá Fróni 7.21 samt Jessica Rydin och Jorik från Lönneberga, 6.96.

 

Share post:

Related articles

Fákshólar och Þúfur utsedda till Årets avelsgårdar

  Under helgen hölls den årliga isländska avelskonferensen i Reykjavik och det var lokalföreningen Fákur som var värd för...

SIHS 2023: “Det bästa vi gjort hitintills” säger Ylva Hagander om islandshästshowen på SIHS

Islandshästarnas shownummer på Friends Arena i helgen var något alldeles extra. En härlig snöflingekoreografi, effektfulla kostymer med LED-dioder...

SIHS 2023: Besök i montern hos SIF Fritidssektion

Det råder hästfest och full kommers på SIHS i helgen. Ishestnews gjorde ett besök hos SIF Fritidsektion för...

SIHS 2023: Äntligen svensk seger i World Cup

I kväll avgjordes finalerna i World Cup tölten på Friends Arena. Först ut var B-finalen där det var...